Nevšední dárky k Vánocům, které doslova chytí u srdce. Buďte letos originální a vytřete obdarovaným zrak

Nevšední dárky k Vánocům, které doslova chytí u srdce. Buďte letos originální a vytřete obdarovaným zrak

od Petra Kopřivová
Pixabay

Ačkoliv kalendář nám ukazuje začátek listopadu, venkovní osvětlení, sortiment a výzdoba obchodních domů nám jasně naznačují, že se blíží nejoblíbenější den v roce většiny dětí. Vánoce. Ať už čekáte na Ježíška nebo na Santu Clause, jistě sdílíte podobné myšlenkové pochody s většinou dospěláků, kteří už na Ježíška nevěří a na dárky musí nejen vydělat, ale hlavně je vymyslet. Copak vymyslet dárky pro děti, to je brnkačka, ale potěšit někoho ze svých vrstevníků? Maminku? Strejdu? Mohlo by se zdát, že pro vrstevníky je vymýšlení dárků jednodušší, ale opak je pravdou. Na rozdíl od dětí je totiž (většinou) nepotěší panenka barbie nebo plyšový dinosaurus. Stejně tak ale děti nepotěší lahev opravdu kvalitního vína či profesionální sada péče o vousy.



Co ale svým blízkým nadělit, aby to pro ně nebyl jen další dárek, ze kterého se u stromečku nuceně zaradují, a pak ho s klidem odloží někam do skříně, kde zůstane do té doby, než na něj náhodou během jarního úklidu narazí a vyhodí jej? V lepším případě ho jako dárek zrecyklují a „obdarují“ jím třeba tchyni.

Zážitek jako dárek:

Nechcete dávat ponožky, nechcete dávat peníze do obálky a taky nechcete, aby se z dárku stal zbytečný lapač prachu? Darujte zážitek! Dnešní doba je plná možností a navíc tak obdarované donutíte vystoupit ze své komfortní zóny a podniknout něco, co by je samotné nenapadlo.

  • Poukaz do restaurace – zaručeně jím potěšíte všechny milovníky jídla. Poukaz můžete darovat do jejich oblíbené restaurace či jim rozšířit obzory poukazem do restaurace, která vaří úplně jinou kuchyni, než na kterou jsou zvyklí. Uvědomte si však, komu poukaz dáváte, předpokládáme, že většina babiček by neocenila poukázku na sushi a hrozí zde velké nebezpečí, že by si čínské hůlky spletly s pletacími jehlicemi.
  • Adrenalinový zážitek – projížďka snovým autem, skok padákem, let balonem nebo rafty? Cokoliv, co Vás pořádně rozproudí a vzbudí ve Vás chuť žít naplno! Stačí pár minut na googlu a vyskočí na Vás milion možností různých adrenalinových zážitků. Pokud je obdarovaný akční typ, určitě dárek laďte k jeho povaze. Kdo ví, třeba mu tím splníte dlouholetý sen.
  • Úniková hra – boom posledních let. Únikové hry jsou prostě pecka, o tom nemusíme ani nikoho přesvědčovat. Po Praze i spoustě jiných měst se za poslední leta rozrostl mnohonásobně výběr únikovek, a tak se nemusíte bát, že se jedná pouze o lokální zábavu. A co takhle venkovní úniková hra? V dnešní době, kterou sdílíme s nevítaným hostem – Covidem, spousta z nás nechce trávit svůj čas v uzavřených prostorách a oprávněně se bojí nákazy. K venkovním únikovým hrám Vám stačí pouze chytrý telefon a banda Vašich nejbližších.
  • Parfém – pokud své blízké doopravdy znáte, nebojte se je potěšit nějakou příjemnou vůní. Každý rád přijímá komplimenty na svou vůni, a to jak dámy, tak i pánové. Vybírejte však pečlivě, abyste se trefili do vkusu.
  • Poukaz na masáž – nebaví Vás nekonečné požadavky partnera/partnerky na večerní masáž nohou? Chápeme to. Nechte to na profesionálech! Poukaz na masáž je univerzální, protože zpravidla potěší úplně každého. Je to čas, který si obdarovaný opravdu užije a bude mu přínosný, protože relaxu není nikdy dost.

A co vy? Máte už dárky nakoupené? Času je ještě dost, ale Vánoce se blíží a ani se nenadějeme a budeme zdobit stromečky a ládovat se bramborovým salátem a kaprem. Tak pozor na kosti. 🙂

Mohlo by vás zajímat