Kam na hory a za sněhem?

Kam na hory a za sněhem?

od Kamila Spoustová
Kam na výlet

Kam na výlet v Liberci, jak si užít den na Dolní Moravě nebo kam v Děčíně? Na to vám odpoví tento článek. Přinášíme dávku (pod)horské inspirace! Jak vám takový výlet může zpestřit venkovní úniková hra?

Liberecký kraj: Vzhůru na Ještěd nebo do Jablonného v Podještědí

Zimní výšlap až na Ještěd vyžaduje teplé oblečení a kuráž, ale na oplátku si cestou užijete krásné výhledy na zasněženou krajinu, při jasném počasí samozřejmě i dechberoucí výhledy. Milovníci zimních sportů jistě ocení místní lyžařské středisko hned s několika sjezdovkami. V Libereckém kraji pak můžete navštívit také přírodní sáňkařskou dráhu, která začíná u rozhledny Černá Studnice. Procházku spojenou se sáňkováním nebo bobováním si určitě užijete. 

Tajemství pokladu třetí říše

Jablonné v Podještědí, zdánlivě nenápadné město, skýtá hned několik turistických zajímavostí a nabízí také možnosti výletů do blízkého okolí. Můžete si zde zahrát venkovní únikovou hru inspirovanou skutečnými historickými událostmi. Vypátráte tajemství dávného pokladu? Teple se oblečte, tahle oblíbená únikovka vás nenechá odpočinout, dokud záhadu nevyřešíte. 

Dolní Morava: Pestrý program klidně na celý víkend

Samozřejmostí je nabídka sjezdovek a tratí, vyrazit můžete také hned na několik místních atrakcí, například na Sky Bridge, na světe úplně nejdelší visutý most pro pěší, nebo Stezku v oblacích či bobovou dráhu. Příjemnou procházku i s posezením nabídne samotné město Králíky, oblíbené na procházky je také poutní místo s názvem Hora Matky Boží

Závod skřítka Čendy

Vydejte se s dětmi na procházku plnou úkolů a šifer. Lehká trasa je kratší a vede přírodou se zákazem vjezdu, takže se nemusíte obávat o bezpečnost. Pokud zvolíte střední obtížnost, projdete se i městem. Tuto variantu si užijí i zkušenější únikovkáři. 

Ústecký kraj: V hlavní roli Děčín a NP České Švýcarsko

Děčín je startovacím bodem k mnohým výletům, nachází se na okraji národního parku, který skrývá mnoho poutavých míst. Jedním z nich je Dolský mlýn, který možná znáte z pohádek. Navštěvovaným unikátem je nedaleko Jetřichovic také Mariina vyhlídka. Jestliže si troufáte na náročnější výšlap, vyjdete se na Pravčickou bránu.

Mafiáni v Děčíně 

Ani město Děčín se neobejde bez venkovního dobrodružství, které vás dostane do centra i postranních uliček. Pomůžete vyšetřovatelům se zapeklitým případem? Tato hra má lehkou obtížnost, zvládnou ji i začátečníci. 

Mohlo by vás zajímat