Dobrodružství v Liberci: Odhalte duši severního města a vydejte se poznávat jeho krásy!

Dobrodružství v Liberci: Odhalte duši severního města a vydejte se poznávat jeho krásy!

od Kamila Spoustová

Nevíte, kam v Liberci? Tohle město skrývá mnoho příležitostí k pohybu, poznání i zábavě. Prozkoumáme centrum města a jeho nejbližší okolí. 

Náměstí s radnicí

Liberecká radnice patří ke skvostům nejen Libereckého kraje, ale celé České republiky. Nebudete litovat ani večerních pohledů, kdy rozsvícená radnice ozáří půlku náměstí. 

Podzemí s krytem civilní obrany a výstavou 

I Liberec má své tajné podzemní chodby. Pokud máte zájem o jejich prohlídku, zapište si připomenutí do kalendáře na první sobotu v měsíci.  

Tour de Beer aneb Výlet do budoucnosti

Nemůžete se rozhodnout, kam v Liberci na pivo? To už je vymyšleno za vás. Dostavte se na vlakové nádraží, klikněte na ikonku mobilní aplikace Get Out Fun a zahrajte si únikovku, která vás provede několika libereckými podniky, ve kterých můžete degustovat nejen pivo. Čeká vás zajímavá procházka libereckým centrem, a hlavně mnoho zábavy plné napětí, dobrodružství a akce! Otestujte Tour de Beer – úniková hra Liberec

Zoologická a botanická zahrada

Přemýšlíte-li, kam na procházku, můžete si naplánovat návštěvu liberecké zoologické zahrady, která je nejstarší zoo u nás. Mnoho prostorných skleníků, venkovních expozic, a hlavně spousta nádherných květin po celý rok. Zde si užijete i Liberec v dešti. 

Lidové sady Petra Bezruče s vyhlídkovou věží

Kousíček od liberecké zoo se rozkládá příjemný lesopark s naučnou stezkou a vyhlídkovou věží i zábavou pro děti. Zde si řádně odpočinete.   

Liberecký Babylon

Velký komplex libereckého Babylonu je známý nejen u nás. Najdete v něm Aquapark s pestrými vodními atrakcemi včetně akvárií nebo laser show. Receptem na to, jak zabavit děti v Liberci, je Funpark plný prolézaček, balónků a heren, dále také Lunapark s tradicí. Pro bystré a zvídavé hlavičky dětské i dospělé je v Babylonu otevřen iQPARK a iQLANDIA, moderní vědecké centrum. V Babylonu se lze samozřejmě i ubytovat, hostům jsou nabízeny speciální balíčky, které umožní návštěvu několika zmiňovaných areálů zdarma. 

Liberecká výšina 

Trochu roztomilé, trochu tajuplné sídlo Liberecká výšina si prošla rekonstrukcí a dnes je již opět otevřena svým návštěvníkům, které láká především díky krásným výhledům do okolí nebo restauraci. Liberecká výšina nápadně připomínající hrad ze středověku je dostupná z Liberce pěšky, na kole a v zimě třeba i na běžkách. 

Liberecký zámek 

Centrum města zdobí také klasicistní zámek, kolem kterého se rozkládá pěkný zámecký park. Samotný zámek bohužel není přístupný veřejnosti, přesto si můžete naplánovat pěkný procházkový okruh jeho okolím. 

Mohlo by vás zajímat