5 nejlepších kaváren v Praze: Zpříjemněte si podzimní procházku chutným dortíkem a dokonalou kávou

5 nejlepších kaváren v Praze: Zpříjemněte si podzimní procházku chutným dortíkem a dokonalou kávou

od Petra Kopřivová

Venku vládne podzim, sluníčku ubývá síla a dny se nám krátí. Možností, jak trávit plnohodnotně čas venku, ubývá a zima se nám všem pomalu zarývá pod kůži a nutí nás ze šatníků vytáhnout teplejší bundu, v horších případech čepice, šály a rukavice. Zároveň se do škol se začátkem zimního semestru vrátili studenti a začíná pravý kavárenský život. Praha je plná možností, příležitostí a nápadů, jak trávit volné chvíle, a určitě je mezi Vámi plno milovníků kávy.
Káva je totiž oblíbená nejen mezi studenty, své oddané milovníky má napříč všemi věkovými kategoriemi. Pro někoho je symbolem relaxu a uvolnění, pro někoho nakopávač při večerním učení či po dlouhém pracovním dni a pro ostatní to je jednoduše lahůdka, kterou si rádi vychutnají doušek po doušku.

Naším prvním tipem je Cacao Prague, přenádherná kavárna kousíček od Palladia. Za vyzkoušení zde kromě kávy určitě stojí všechny koktejly, poháry či dezerty. Pokud máte před školou či prací chviličku volna, určitě je Cacao Prague skvělou volbou na snídani.

Máte rádi vůni čerstvého chleba? Etapa je vyhlášená svým kváskovým chlebem, který rozhodně stojí za hřích! Dokonalé místo pro brunch či posezení s přáteli. Jejich pojetí nabízených nápojů a pokrmů nadchne všechny milovníky moderní gastronomie.

Pokud jste milovníky industriálního stylu a klasické kavárny nejsou nic pro Vás, určitě si udělejte výlet do Holešovic. Vnitroblock je objekt, ve kterém najdete jak skvělou kavárnu, tak i malé kino či taneční studio. Kavárna Signature je čistě industriální, ale stále si zachovává jistou míru útulnosti.

Milovníky avokáda určitě potěší Avocado bistro, které má ve své nabídce avokádové tousty, burgery i koktejly. Pokud máte cestu kolem Nuslí, určitě navštivte toto skvělé bistro, které má dokonce i malou předzahrádku.

Hledáte nějakou dobrou kavárnu? My známe kavárnu, která hledá jméno! Kavárna, co hledá jméno je jednoznačně jedna z nejlepších pražských kaváren. Krom vynikající kávy nezapomeňte ochutnat i jídlo z jejich nabídky. Pokud se nachomýtnete na Smíchově, určitě se zastavte.

Chcete na svých toulkách Prahou zažít krom gastronomických zážitků i pořádnou zábavu a napětí? Co takhle venkovní úniková hra V zakletí času? Hrát můžete sami, nebo v partě až šesti lidí a volit můžete ze střední či těžké varianty hry. Kromě kaváren tak můžete poznat i krásy historické Prahy!

Mohlo by vás zajímat