Brno: Kam na kávu a dezert či víno? Zaměřeno na originalitu a vábivé prostředí. 

Brno: Kam na kávu a dezert či víno? Zaměřeno na originalitu a vábivé prostředí. 

od Kamila Spoustová

Brno je ráj hravých podniků. I když jste ještě třeba žádné nenavštívili, o několika gastro speciálech či barech jste jistě alespoň četli či slyšeli. Brněnské klasiky najdete snadno a rychle na sociálních sítích nebo obecně na internetu, my vám v tomto článku nabídneme možná i méně známé, ale obdobně nápadité a originální podniky, o jejichž existenci třeba nemáte ani tušení. 

Kam na kávu a dezert?

Sorry, pečeme jinak: Žádný milovník sladkého si tuhle pastvu pro oči a slast pro chuťové buňky nemůže nechat ujít. Šárka Divácká, mistryně svého řemesla, vkládá do původně klasických dortů nádech exotiky a nepochybně také velkou dávku originality a barevné kreativity. Přijďte ochutnat tohle umění. 

Cukrárna Tutti Frutti a jejich zmrzlina Božský kopeček: Makronky, raw a bezlepkové dobroty či káva s sebou. Nejen jmenované si v Tutti Futti zakoupíte. My vás však pošleme chytit si Božský kopeček, a to doslova. Výbornou, a hlavně denně čerstvou veganskou zmrzlinu nabízí několik pojízdných vozů v centru Brna. Staví v rušných ulicích, časově dle počasí. Informace k aktuálním zastávkám snadno dohledáte na sociálních sítích. 

Cupcakekárna: Cupcakekárna je unikát, který v každém městě nepotkáte. Již z názvu je jasné, co je její dominantou. Cupcaků mají v nabídce nespočet, nezapomeňte si k nim objednat také výbornou kávu.  

Kam na víno?

Vinná galerie: Ve vinné galerii vám odborníci poradí s výběrem toho nejlepšího vína přímo pro vaši slinu. Seznámíte se zde s velkým počtem vín. V rámci popíjení si můžete prohlédnout také galerii aktuálně vystavovaného umění. Pokud rádi ochutnáváte vzorky, můžete se zapojit do řízené degustace. Zjistěte si na stránkách, kdy se brzké degustace pořádají. Od 18. května navíc máte možnost ve Vinné galerii degustovat dokonce vybrané vzorky 18. ročníku mezinárodní soutěže FESTWINE.   

Tour de Wine: Ne tak úplně podnik, ale úniková hra, která vás provede po pěti brněnských vinárnách či barech. Jak byste jednali, kdyby se vám jednou večer záhadně ztratil člen vašeho týmu? Pokud vyluštíte několik šifer, použijete nápad a trochu důvtipu, jistě se vám záhadu této ztráty podaří vyřešit. Tahle únikovka vás zavede na místa, kde byste víno v Brně možná standardně nepopíjeli. O to víc se vám na těchto místech zalíbí. Hru si můžete zahrát kdykoliv od úterý až do soboty. 

Co takhle obojí? Tady dostanete vše! 

Cafe Podnebi: Nenechte se zmást názvem, v této kavárně totiž dostanete vše, na co si vzpomenete. Samozřejmě poctivou kávu, kvalitní víno a také typické „snacky” v podobě palačinek nebo toastů. Proč sem? Venkovní posezení kavárny v klidném prostředí, které je ve večerních hodinách osvíceno nespočtem žárovek, si nemůžete nechat ujít. Zdejší romantická atmosféra ozvláštní třeba vaše rande. 

SKOG Urban Hub: Majitelé nazývají podnik chameleonem, jak sami prezentují na Facebooku: „Ráno kavárna, večer bar.”. Nabízí se vám krásné a stylové prostředí, ve kterém se nejen dobře napijete, ale také si zde můžete pochutnat na snídaních, pro velké hladovce je po celý den připraveno také několik netradičních hlavních jídel. 

Mohlo by vás zajímat