Co mě čeká v únikové hře? Tohle jsou vybrané typy úkolů, které se pokusíte zdolat! 

Co mě čeká v únikové hře? Tohle jsou vybrané typy úkolů, které se pokusíte zdolat! 

od Kamila Spoustová

Plánujete svou první únikovku a hlavou vám běží otázky ohledně průběhu hry? Každá úniková hra je specifická. Vytváříme ji vždy účelně, aby pasovala k dané lokalitě a posloužila ke skvělé zábavě. Na hru se nemusíte jakkoliv připravovat, můžete ji hrát prakticky kdykoliv. Pokud otevíráte tento článek, jistě vás však zajímá, co venkovní úniková hra skrývá a obsahuje. Pojďme se podívat na jednotlivé úkoly a další aktivity, které by vás mohly potkat. 

Provázáno s příběhem

Nejlépe se vám bude hrát, pokud se vcítíte do děje, který je uveden na začátku hry a následně zpestří celý její průběh. Naše únikové hry jsou svázány s nejrůznějšími legendami nebo historickými osobnostmi, které bezesporu patří k prostředí únikové hry. Může na vás také čekat pořádná pátrací akce v rámci detektivního příběhu. Speciálním typem našich her jsou pak Tour de Beer a Tour de Wine, oblíbené únikové hry, které můžete hrát v Praze, v Brně nebo v Pardubicích. Ty jsou kromě poutavého příběhu zpestřeny, jak už název napovídá, také o gurmánské zážitky. Jedná se o speciální hry vhodné jako aktivity na rozlučku se svobodou nebo jiné akce. 

Nápadité šifrovačky

Šifrovací hry vyžadují důvtip a možná i trochu prvotních mylných domněnek, než je zdárně vyřešíte. Spolupracujte, naslouchejte nápadům ostatních a jistě časem přijdete na to, jak tuhle šifrovací hru můžete rozklíčovat. Šifrovačky jsou pro tvůrce her skvělé v tom, že mohou být obměňovány a realizovány téměř donekonečna. Šifrovací rébusy jsou vytvářeny z písmen, čísel, symbolů nebo třeba z obrázků. Na našem Instagramu Get Out Fun vám tyto šifrovačky pro zábavu připravujeme! Potrénujte se a napište nám, zdali jste přišli na řešení! 

Pátrací akce 

Každá venkovní úniková hra v přírodě či ve městě vás nepřipraví o trochu toho detektivního pátrání. Budete muset hledat schované předměty nebo pro běžné oko ne tak patrné symboly, které vám napoví směr další vaší cesty. 

Kryptexy a jiné uzamčené schránky

Kryptexy slouží k předání extrémně tajné zprávy, kterou lze rozkódovat na základě dalších nápověd, se kterými budete seznámeni pouze vy. Možná na vás bude čekat také tajná schránka, která, zdá se, nepůjde jen tak otevřít. 

Pamatujete si?

Buďte ve střehu! Pozorně se soustřeďte na příběh, myslete na informace, které jste již během hry dostali. Možná to ještě nevíte, ale později se vám mohou hodit. 

Čas neúprosně (ne)běží

Úniková hra vás láká k tomu, abyste měli potřebu zdolat ji v co nejkratším čase. Díky měřenému času zjistíte, jak si vedete ve srovnání s průměrnou dobou hraní či v porovnání s vašimi přáteli, kteří se únikovky taky účastnili. Venkovní únikové hry však mají velkou výhodou. Pokud je budete hrát klidně o několik hodin déle, vůbec to nevadí! Zábavu si můžete rozplánovat na celé odpoledne. Pozor si dejte jen v případě, že je vaše hra provázána se speciálními podniky a místy. Pak je třeba respektovat jejich otevírací dobu. O veškerých podrobnostech vás informujeme v popiscích konkrétních her. 

Přejeme bezva zábavu! 

Mohlo by vás zajímat