Jak a čím si udělat radost? Myslete také na sebe! Zasloužíte si to. 

Jak a čím si udělat radost? Myslete také na sebe! Zasloužíte si to. 

od Kamila Spoustová

Obdarovávat ostatní, ať už hmotnými dárky nebo nehmotnými činy, potěší člověka mnohdy víc, než kdyby dělal radost sám sobě. Nezapomínejte však myslet právě i na sebe. 

Odpoutejte se alespoň na malou chvíli od každodenních povinností a starostí. Věnujte si soukromou dávku pohody a naplánujte si relax. Kupte si něco hezkého nebo zorganizujte akci přesně podle svého gusta. A hlavně se radujte z maličkostí! V tomto článku s vámi sdílíme pár nápadů na to, jak si udělat radost. Tady jsou osvědčené tipy. 

Chvíle jen pro sebe 

Co vám schází a na co běžně nemáte čas? Jen tak si lehnout do vany, pustit si písničky a relaxovat? Nebo skončit na gauči s oblíbenou knihou? Vyhraďte si alespoň jednou týdně hodinku pro sebe, kdy nebude myslet na nic důležitého a užijete si pohodu. 

Díky procházce v přírodě si budete moci odškrtnou denní dávku pohybu, uděláte radost svému mazlíčkovi a ještě si pročistíte hlavu. Dámy jistě ocení možnost vyrazit na nákupy nebo si velice rády užijí beauty day v oblíbeném salonu. Pánové by si zase třeba rádi dopřáli hodinu ve fitku. Nebo společně vyrazit do wellness? Můžete popřemýšlet také nad tzv. DIY činnostmi, věnujte se zahradničení nebo vyrábění ručních dekorací do domu. 

Vydejte se ven s přáteli

Nepatříte mezi iniciátory akcí? Pak je čas na změnu. Zkontaktujte partu svých nejbližších nebo část rodiny, zkrátka pozvěte lidi, se kterými vám je nejlépe. Ideální volbou pro relax a krásné chvíle je třeba výlet do přírody nebo do neznámého města. Nemusíte jet daleko, s přáteli vám bude dobře, ať jste kdekoliv. 

Výletování si můžete zpestřit zábavou v podobě venkovní únikové hry, kterou si zahrajete na mnohých místech České republiky. Venkovní úniková hra vás navíc možná inspiruje v tom, kam na výlet vyrazit. Máte raději výlety v přírodě, nebo jste historický a kulturní objevitel měst? 

Chcete pojmout setkání pouze jako večerní akci? Pak pro vás máme další tip. Pokud jste ještě neslyšeli o únikových hrách, které vás provedou známými i utajenými podniky, pak je čas seznámit se s Tour de Beer a Tour de Wine, které si můžete zahrát v Praze, v Brně nebo v Pardubicích. 

Film a dobré jídlo

Říká se, že láska prochází žaludkem. Nejen láska, ale také spokojenost. Někdo u vaření relaxuje. Nechce-li se vám však vařit, objednejte si pohoštění domů. Zapněte film a nechte se unášet pouze myšlenkami, které se týkají příběhu. 

S úsměvem 

Nezapomeňte, že s úsměvem jde všechno lépe. Stoupněte si před zrcadlo a usmějte se na sebe. 

Říkal někdo dobrý skutek? 

A pokud vám dělá tu největší radost myslet na druhé, co takhle vybrat organizaci nebo projekt, na který přispějete finančními prostředky nebo mu podáte svou pomocnou ruku? Peníze nejsou všechno, můžete být i aktivnější. Vyjeďte na akci sázení stromů, ukliďte les nebo běžte vyvenčit pejsky v útulku. Fantazii se meze nekladou. 

Mohlo by vás zajímat