Kam na romantický výlet a nápady na valentýnské aktivity

Kam na romantický výlet a nápady na valentýnské aktivity

od Kamila Spoustová

Máme pro vás tipy, které obohatí vaše společné chvíle něčím jedinečným. Bude to aktivní Valentýn nebo romantický zážitek? 

Plavba po Vltavě 

Znáte pražské Benátky? Pokud ne, měli byste to napravit. Malebnými kanály a vodními uličkami vás proveze menší loďka. Láká vás prohlídka Prahy přímo z hlavního toku řeky Vltavy? Pak se můžete vydat také ke kotvišti lodí u Čechova mostu, odkud často vyplouvají velké uzavřené prosklené lodě. Součástí plavby je i audio doprovod, který vám prozradí mnoho zajímavostí týkajících se centra Prahy. 

Tour de Wine 

Po plavbě by to chtělo večer ještě trochu přikořenit, co myslíte? Kam v Praze na víno vám napoví úniková hra Tour de Wine.

Tuhle únikovku si můžete zahrát také v Brně nebo v Pardubicích. Užijte si večer sami dva nebo s dalšími přáteli. Vydáte se na stopu ztracené kamarádky, dáte si nápoj hned v několika vinárnách či jiných podnicích, trochu procvičíte mozkové závity a hlavně posbíráte nové zážitky.

Romantická místa v přírodě i ve městě čekají na každém rohu 

Kdybychom tu měli prezentovat všechny kouzelné krajiny, památky či městské oblasti, byli bychom tu ještě hodně dlouho. Vydejte se na procházku při západu slunce nebo navštivte třeba krásný zámek. Pohádkovou atmosféru naladí například zámek Červená Lhota, Hluboká či Lednicko-valtický areál. Mezi oblíbené romantické přírodní lokality patří třeba vyhlídka Máj. Zůstat můžete přímo i ve městě. V Praze si naplánujte procházku okolo Pražského hradu, v Brně vyšplhejte na Špilberk. 

Netradiční sportovní zážitek 

Vyjet si můžete na lyže a běžky nebo si zabruslete na stadionu. Zkuste však také zapátrat po něčem méně tradičním, třeba po vyjížďkách na koních. Existuje mnoho kurzů a jízd pro začátečníky se zkušenými instruktory. Pokud jste oba sportovně založení, můžete si naplánovat společné cvičení. Výzvou pro mnohé páry je také taneční lekce. 

Klasika, která neomrzí 

A pak jsou tu samozřejmě tipy na tradičnější valentýnské dárky, které si můžete přečíst TADY, ve speciálním článku. Darovat můžete třeba i voucher do kina, divadla, na wellness nebo univerzální poukaz na únikovou hru

Mohlo by vás zajímat