Romantické Pardubice: Kam vzít svou drahou polovičku na procházku zpestřenou o zážitky? 

Romantické Pardubice: Kam vzít svou drahou polovičku na procházku zpestřenou o zážitky? 

od Kamila Spoustová

Plánujete zamilovanou schůzku a přemýšlíte nad tím, kam na procházku v Pardubicích? Naservírujeme vám ty nejlepší varianty s přídavky krásných výhledů nebo s trochou akce. Naplánovali jsme vám pro jistotu hned několik tras a aktivit, ať máte z čeho vybírat. 

Zámecká procházka obohacená o výhledy na město a piknik

Pro začátek jedna oblíbená klasika, kterou nelze vynechat. Leckterý návštěvník i tamní obyvatel Pardubic by vám ji doporučil. Startem vašeho dne může být Zámek Pardubice, jeho případná prohlídka, hlavně však cesta po zámeckých valech. V místě bývalého opevnění se vám otevřou krásné výhledy na centrum města, jistě při své procházce narazíte na kráčející pávy. 

Trasa může dále pokračovat kolem hradeb do zaručeně nejkrásnějšího parku města, do Tyršových sadů. V parku, který si nedávno prošel povedenou rekonstrukcí, si můžete užít romantický piknik se vším všudy. Pokud piknikové posezení plánujete dopředu, určitě se zvládnete vybavit patřičnými zásobami. Jestliže váš nápad bude spontánní nebo se vám nebude chtít vozit věci s sebou, zachrání vás Galerie Cafe, která nabízí přípravu piknikových košů včetně potřebného nádobí, zapůjčí vám i deku. 

Toto posezení může být fajnovým zakončením, romantický den však lze ještě protáhnout. Pokud máte sílu a chuť na desítky schodů, vystoupejte na Zelenou bránu a užijte si výhled na celé Pardubice. Standardně je věž otevřena do 18 hodin, v době letních prázdnin a za příznivého počasí je však Zelená brána přístupná ještě v čase od 19 do 22 hodin, a to zejména pro příležitost sledování kouzelného západu slunce. Užijte si zlatou romantiku s výhledem na celé Pardubicko. 

Venkovní úniková hra v centru Pardubic 

Kam na rande? Únikové hry Pardubice to vymyslí za vás. Protáhnete si nohy při cestě na záchytná stanoviště, nastartujete mozkové závity, otestujete, jak funguje párová spolupráce a hlavně se skvěle pobavíte. Pro romantické účely se nejvíce hodí únikovka Cestou za pardubickým perníkem, díky které obohatíte i své znalosti zajímavými informacemi z historie Pardubicka. Ve městě jsou v provozu také únikovky zpestřené vínem a pivem, takový tip jistě ocení všichni gurmáni. 

Podél řeky Chrudimky k soutoku s Labem  

Klidnější procházku si užijete na trase podél řeky Chrudimky. Drobný výlet může započít na straně zámku, kráčejte dál proti proudu řeky. Cestu lemuje mnoho stromů, a tak i v horkém dni budete mít příležitost držet se ve stínu. Mosty přes Chrudimku nejsou od sebe daleko vzdáleny, dle libosti můžete trasu stočit zpět směrem k centru. Na pravém břehu Chrudimky na vás čeká několik příležitostí k občerstvení, restaurace Na Staré Rybárně u Matičního jezera, nebo třeba zmrzlina v Bubeníkových sadech. Svou vycházku zakončete v parku Na Špici. I zde lze naplánovat piknik, klidně přímo na jednom z vodních mol. Přijďte včas, k večeru bývají obsazená. 

Mohlo by vás zajímat