Úniková hra, jako forma efektivního teambuildingu pro firmy

Úniková hra, jako forma efektivního teambuildingu pro firmy

od admin

Únikovka je moderní a velmi oblíbená forma zprostředkování zážitku, kterým můžete obdarovat blízkou osobu, například prostřednictvím využití dárkového poukazu. 

Dárkový poukaz na únikovou hru lze využít i jako voucher pro skupinovou akci, či teambuilding. Úniková hra je totiž perfektní nástroj pro stmelení týmu. V pracovním prostředí je často mix různých osobností, které mají různé zkušenosti, odlišnou praxi a jiný pohled na svět. Je proto důležité, aby tyto osoby spolu dokázali co možná nejlépe v týmu spolupracovat. Jelikož každý může vynikat v něčem jiném, je potřeba u jednotlivých osob najít vlastnosti, ve kterých se cítí nejlépe a především, ve kterých vynikají. 

V rámci firemního teambuildingu máte možnost využít venkovní únikovou hru, jako formu zábavné aktivity, prostřednictvím které jednotliví hráči v týmu zapojí fantazii, selský rozum, představivost, logické myšlení i intuici. Při pozorování zapojených osob ve hře lze vypozorovat, jak se projevují jednotlivé vlastnosti daných hráčů, respektive kdo je podporovatel týmu, jaká osoba si na sebe vzala roli team leadera, kdo je myslitel a kdo naopak socializátor. Každá z těchto jednotlivých typologií osobnosti má svůj specifický význam a je vhodné, aby v pracovním týmu bylo zastoupení určitého mixu osob, z konkrétní typologie, podle oboru a filozofie podnikaní dané firmy. 

Přestože je úniková hra především zábava, lze u ní nasimulovat situace a podmínky z běžného života i pracovního prostředí, při kterých se zároveň zúčastněné osoby mohou něco konkrétního naučit. Pozorovatel (často majitel společnosti nebo manažer týmu) získá přehled o spolupráci a zapojení jednotlivých osob v týmu při řešení konkrétní situace nebo úkolu. Díky této simulaci může vedoucí pracovník skupiny lépe rozdělovat úkoly a případně upravit formu komunikace uvnitř týmu, na základě jednotlivých typologií osobnosti, které má ve skupině zastoupené. Únikové hry se simulací chování ve firemním prostředí lze nezávazně poptat na webové stránce www.getoutfun.cz, kde zároveň spojíte firemní akci, venkovní únikovou hru s rozšířenou realitou, která navíc bude jednotlivé členy týmu extrémně bavit. Přesně o tom to je, nejlépe vypozorujete vlastnosti klíčových osob při aktivitě, která je nejvíce naplňuje a při které se cítí uvolněně. 

Efektivní spolupráce v týmovém prostředí je alfou a omegou pro zdravou firmu, její růst a rozvoj obchodních aktivit. Pakliže zástupci firmy nedokáží spolupracovat, firma se nemůže naplno rozvíjet. Právě proto je vhodné čas od času využít nástrojů pro budování týmového ducha, například určitou formu venkovní únikové hry, kterou lze připravit na míru potřebám jakékoliv společnosti. Pokud se v dané společnosti nachází více oddělení s odlišným způsobem práce, lze pro každou tuto skupinu připravit, v rámci jednoho teambuildingu, více venkovních únikových her, aby si každý tým procvičil jinou vlastnost, kterou aktuálně zaměstnavatel vyžaduje zdokonalit. 

Ať už se tedy jedná o malou firmu s pár členy, nebo korporátní společnost s několika odděleními, pokaždé lze sestavit teambuilding s využitím venkovních únikových her. Cílem teambuildingu je užít si skvělou firemní akci, ale také se něco dozvědět, poznat více své kolegy a zároveň naučit se vzájemně komunikovat a spolupracovat jako jeden silný tým.

Abyste si mohli zahrát únikovou hru na firemním teambuildingu, nemusíte být nijak speciálně vybaveni, ani mít žádné konkrétní zkušenosti. Pouze se pohodlně oblečte, uvolněte se a užijte si zábavu, na kterou budete ještě dlouho rádi vzpomínat. Pouze si objednejte teambuilding od Get Out Fun a nechte si zpracovat nabídku firemní akce na míru Vašim představám.

Venkovní únikovou hru GetOutFun.cz si zahrajete na čerstvém vzduchu a nepotřebujete k tomu nic jiného, než chytrý telefon s mobilní aplikací od Get Out Fun, kterou si můžete zdarma stáhnout do mobilu s operačním systémem Android z Google Play i s operačním systémem iOS z App Store.

Mohlo by vás zajímat