Kus přírody přímo v Praze. Tady jsou tipy na nejkrásnější pražské parky! 

Kus přírody přímo v Praze. Tady jsou tipy na nejkrásnější pražské parky! 

od Kamila Spoustová

I Praha nabízí přírodní místa k relaxu a odpočinku. Přemýšlíte, kam na procházku v Praze? Pražské parky jsou v létě pro piknik a procházky jako stvořené. Sestavili jsme pro vás seznam těch nejkrásnějších míst v různých koutech Prahy. Inspirujte se a vyrazte na výlet a posezení do přírody. 

Petřínské sady a zahrady

Klišé, nebo místo vhodné k pravidelným procházkám? Petřínský areál láká svou rozlohou a pestrým využitím turisty i místní obyvatele. Můžete si být jisti, že kouzelný plácek dle vašich představ zde určitě objevíte. Lze se usadit uprostřed kopce a užívat si výhled na celé centrum Prahy, nebo vyšplhat až na vrchol k Petřínské rozhledně a prohlédnout si krásné zahrady, které zejména v létě hrají všemi barvami. Travnaté plochy je možné využívat k posezení i ke sportovním aktivitám. 

Královská obora Stromovka 

Pražská Stromovka s rozlohou přes 90 hektarů má svou tradici již od počátku devatenáctého století. V posledních letech prošla významnými úpravami. Došlo k vyčištění místních rybníků, byly vytvořeny nové cesty pro procházky, vodní mola či poloostrůvky. Došlo také k obnově trávníků. Nyní stromovka nabízí nádherné prostředí pro rodinné výlety i pikniky, dokonce je možné zde využívat veřejné grily. V areálu shledáte několik hřišť různého typu, také stezku nesoucí název Stromovkou za poznáním, která má nejen naučný, ale také zábavný charakter. 

Věděli jste, že i zde byla vytvořena venkovní úniková hra? Projděte si Stromovku trochu jinak a zpestřete si návštěvu parku skvělým zážitkem. Můžete si zahrát s partnerem či s partnerkou, s celou rodinou, a dokonce s sebou můžete vzít i domácí mazlíčky. Tahle venkovní únikovka Praha je ještě speciálnější než jiné, protože ji můžete hrát také jako noční bojovku. Možná bude cesta k cíli obtížnější, ale jistě nezapomenutelná. Tahle úniková hra nese název Lovci duchů: Ohnivé proroctví

Letenské sady

Letenské sady spolu s Letenskou plání tvoří jeden z nejrozsáhlejších parků v Praze. Park je protkaný pěšinami a stromovými alejemi s lavičkami. Nabízí mimo jiné také krásný výhled na pražské historické centrum. Dohlédnete odsud na Petřín i na celé Staré Město. Oblíbenou lokalitou je oblast kolem Letenského zámečku, který nabízí příjemné posezení s parádní atmosférou. 

Obora Hvězda

Do obory Hvězda lze zavítat za účelem sportovním i rekreačním. Denně tudy prosviští stovky běžců nebo cyklistů, naleznete zde několik míst vhodných pro pikniky, ohniště a hřiště. Můžete si zde projít také místní naučnou stezku. Za prohlídku stojí i letohrádek Hvězda, dominanta parku a netradiční architektonická památka. 

Tak kam to bude? Užijte si pobyt v přírodě a zasloužený relax! 

Mohlo by vás zajímat