Tipy na procházky v Brně: Inspirace pro teplé letní dny i zamračené počasí

Tipy na procházky v Brně: Inspirace pro teplé letní dny i zamračené počasí

od Kamila Spoustová

Poradíme vám, kam na procházku v Brně. V tomto článku najdete inspiraci hned na několik atraktivních míst, které se nachází v různých koutech Brna. Jedná se o lokality pro pěší turistiku se špetkou dobrodružství, které vám jednak poslouží jako oáza klidu, jednak nabídnou aktivnější náplně dne. 

Obora Holedná

Jestliže chcete na vlastní oči spatřit divokou zvěř, vydejte se do obory Holedná. Její značnou částí vedou upravované stezky pro pěší turistiku a procházky. Běžně zde lze zahlédnout třeba muflony nebo daňky. Velkým lákadlem tohoto místa jsou bezesporu také divočáci. Nemusíte se bát, mají své oddělené teritorium, ze kterého se nedostanou ven. V okolí se nachází také naučné panely i atrakce pro děti. 

Brněnská přehrada

Asi by nám zejména brněnští obyvatelé připsali na triko velký hřích, kdybychom do těchto tipů nezapojili Brněnskou přehradu, kam za rekreací hlavně za fajnového počasí dojíždí stovky lidí. Brněnská přehrada je velká svou rozlohou a nabízí několik pláží i skrytých zákoutí. Můžete si zde vyzkoušet mnoho vodních sportů, okolí přehrady je dobrou volbou také pro cyklistiku. Na přehradě funguje lodní doprava, která může být zpestřením vašeho dne. Děti ocení mnohá hřiště, každý výletník je vítán v místních hospůdkách. 

Denisovy sady 

Pokud nechcete z centra Brna nikam ujíždět, doporučíme vám k rekreaci i jinému vyžití Denisovy sady. Rozsáhlý park nabízí krásné výhledy na značnou část Brna. Užijete si zde třeba romantický západ slunce. Pro rodinnou zábavu i pro partu přátel jsme právě sem nakreslili pomyslnou startovní čáru pro naši únikovou hruVenkovní úniková hra Brno, která nese název Hon na draka, byla speciálně připravena pro hráče, kteří s hraním únikovek nemají příliš zkušeností. Díky hře si projdete část historického centra a užijete si mnoho zábavy. 

Lom Hády a blízký Růženin lom

Lom Hády je vhodným místem třeba k pikniku. Na vrcholcích lomu si užijete pestré výhledy. Chcete-li si naplánovat delší procházku, zavítejte také do okolí Růženina lomu, který je vyplněn vodou.  

Mariánské údolí

Mariánským údolím protéká potok Říčka, osvěžuje ho hned několik vodních nádrží, ve kterých si lze i zaplavat. Pokud rádi poznáváte historické tajemno, pak se určitě vypravte k nedalekému hradišti a ke zříceninám, které se nachází nedaleko rybníků. Pro zvídavé návštěvníky jsou v údolí rozmístěny naučné panely, díky nimž se dozvíte mnoho zajímavostí týkajících se nejen historie celé této lokality. Údolím vedou upravované stezky, které mohou využívat i cyklisté. Ačkoliv se jedná spíše o klidnější a tiché místo, sídlí zde hned několik restaurací, ve kterých se můžete občerstvit.   

Užijte si procházku a přečtěte si naše další pestré tipy!  

Mohlo by vás zajímat