4 tipy, jak se zabavit v nouzovém stavu a nepodlehnout pandemické depresi. Zábava zaručena!

4 tipy, jak se zabavit v nouzovém stavu a nepodlehnout pandemické depresi. Zábava zaručena!

od Petra Kopřivová

I když si všichni z nás přáli, aby všechno bylo jako za starých dobrých časů a nesvazovala nás žádná nařízení a omezení, bohužel to dopadlo tak, že je znovu vyhlášený nouzový stav. Má trvat 30 dní, ale z předchozí zkušenosti všichni dobře víme, že se může značně prodloužit. I když motivace k jeho vyhlášení je oprávněná, mnohým z nás do dost komplikuje život, a to nejen ten společenský. Samozřejmě je dobré se trochu izolovat a omezit kontakty na minimum, ale co všechna ta zábava a společenské radovánky? V obýváku Vám divadelní představení asi nikdo jen tak nepředvede, fotbalový tým tam taky nenarvete a pokud si chcete zatrsat jako v klubu, připravte se na zástup nabručených sousedů.


I když se domácí pohodička často nerovná zábavě v srdci města, je zde několik věcí, které si užijete i bez většího množství lidí. Ať už žijete s partnerem, přáteli či rodinou, určitě následující tipy můžete vyzkoušet:

  1. Uvařte společně večeři: Tohle může znít nudně, obzvlášť pro maminky, které vaří večeře pravidelně a nic zajímavého na tom není. Co se ale dohodnout na pravidelných tematických večeřích? Do klobouku si dejte nápady a pak jen losujte. Na dané téma pak musíte společně uvařit například večeři o pěti chodech. Jeden týden tak můžete mít francouzské pokrmy, další týden třeba indické. Určitě Vám to rozšíří Vaše kulinářské obzory a zapojíte do společného vaření všechny členy domácnosti.
  2. Společné cvičení: Internet je plný různých on-line lekcí, které Vás udrží ve formě i bez návštěv fitka. Pokud se tedy rozhodnete omezit i tyto aktivity, domácí cvičení je skvělou volbou k udržení fyzičky, Sestavte si doma měsíční plán a sledujte své výsledky. Třeba se v tom najdete a nouzový stav pro Vás bude ten správný impulz k vysněné postavě.
  3. Deskové hry: Nestačí trénovat jen Vaše tělo, i mysl si zaslouží péči. Skvěle si potrápíte mozečky při hraní nějaké zábavné deskové hry. Je to ideální zábava na večer, a to nejen v době nouzového stavu. Různé hry jsou určeny pro různý počet hráčů, a tak se můžete dohodnout s přáteli s udělat si příjemný herní večer.
  4. Venkovní únikové hry: Žádná opatření vás nezastaví v procházce po okolí. Zpestřit si ji můžete širokým výběrem únikových her. Při luštění šifer, hádanek a hledání indicií se krásně zahřejete, zimy se tak vůbec nemusíte bát. Hry jsou pro děti i dospělé, vyrazit tak můžete s rodinou i kamarády.

Pokud Vás nezaujal ani jeden z tipů, nezoufejte. Tahle situace nebude trvat věčně a my pevně věříme, že brzy se budeme moci věnovat všem našim oblíbeným aktivitám naplno, bez omezení a bez strachu o své blízké. Zkuste si naplánovat seznam věcí, které budete chtít podniknout, až celá tahle situace pomine: pojedete na dovolenou? Zkusíte venkovní únikovku? Půjdete na fotbalový zápas nebo koncert Vaší oblíbené kapely? Až bude hezčí počasí a nebude ve vzduchu poletovat žádný vir, můžete si postupně odškrtávat věci, co jste si v tomto období naplánovali. Věříme, že se Vám všechny Vaše plány podaří zrealizovat a pořádně si je užijete.

Mohlo by vás zajímat