Tipy na pravé podzimní venkovní aktivity 

Tipy na pravé podzimní venkovní aktivity 

od Kamila Spoustová

To, že se venku už trochu ochladilo, ještě neznamená, že je čas zalézt doma pod peřiny. Zářijový a říjnový měsíc jistě přinese i dny, které jsou ideální pro výletování a kdejaké jiné plány, jen možná s jednou teplou vrstvou navíc. Na našem blogu se to hemží tipy na aktivity a výlety v nejrůznějších koutech naší republiky. Dnes tu pro vás máme univerzální nápady, které snadno aplikujete, ať jste téměř kdekoliv.  

Na houby

Popadnout košík a hurá do lesa! Na houby rád chodí skoro každý, i když je nemá zrovna v lásce. Rostou? Ano! A jestliže jste houbový jedlík, pak doufejte, že jiní sběrači chuti hub nepropadli tak jako vy. Pak vám jich totiž víc zbyde. K nalezení ideálních míst pro sbírání hub můžete využít internetové servery. O přibližné lokality svých úlovků se s vámi rádi podělí také houbaři v různých skupinách na sociálních sítích. 

Materiál pro kreativní chvilky 

Není nad podzimní výzdobu. Dýně, spadané listí, ale třeba i voňavé jehličí v rámečku nebo věnce na dveřích. Co si nějakou dekoraci na ozdobu vyrobit? Vydejte se na vaše oblíbená podzimní místa a hledejte několik vyladěných přírodních doplňků. Sbírejte barevné listy, šišky či větvičky, dle libosti také podzimní plodiny, třeba šípky, ze kterých si uvaříte i výborný čaj. Pak už se můžete přesunout do tepla a dát se do výroby. Pokud rádi vaříte nebo pečete, vyrazte na farmářské trhy, odkud si jistě přinesete pestré podzimní chutě.  

Venkovní úniková hra

Venkovní únikovou hru můžete hrát sice za každého počasí, ale určitě bude fajn, když vám na telefon s otevřenou speciální mobilní aplikací, nespadne jedna kapka za druhou. Nejlepší venkovní únikové hry jsou dostupné v mnohých městech, jsou vlastně i takovými tipy na výlety. Napoví vám, jakou lokalitu se vyplatí prozkoumat. Vybírat hru můžete dle obtížnosti nebo i na základě terénu. Vyhraje městské dobrodružství nebo raději pobyt v přírodě? 

Pouštění draka 

Nevíte, kam na procházku? Vyrazte tam, kde více fouká a kde o stromy nezavadíte. Pokud přemýšlíte, kam s dětmi, pouštění draka zastoupí kdejaký výlet. Uvidíte, jak se u této aktivity vyřádí. Touto zábavou však jednou za čas nepohrdnou ani dospělí. 

Vinařské oblasti a burčáková sezóna

Se začátkem podzimu se vyplatí zavítat zejména do oblasti Moravy, kde ještě stihnete vinařské slavnosti. Na burčáku si však pochutnáte skoro kdekoliv. Říká se, že burčáku má člověk ročně vypít tolik, kolik má krve. Troufnete si? 

Toulat se podzimní krajinou 

Ptáte se, kam na rande? Co takhle odhodit pro jednou městské či dokonce formální oblečení a nechat romantickému odpoledni volný průběh. Poohlédněte se po lokalitě, která podzimem jen září. Vydejte se s partnerem či s partnerkou do barevné přírody. Nasaďte holínky, případně pláštěnky a užijte si chvilky jen pro sebe. 

Mohlo by vás zajímat