Pražský podzim zalitý vůní pečené husy: Neseďte doma a vydejte se vychutnat tu nejlepší!

Pražský podzim zalitý vůní pečené husy: Neseďte doma a vydejte se vychutnat tu nejlepší!

od Petra Kopřivová
PixaBay

Pomalu nám končí říjen, blíží se halloween – a pro Čechy známější dušičky. Venku už se znatelně ochladilo a sluneční paprsky nám dávají jasně najevo, že ubývají na síle a spíše nás šimrají na špičce nosu, než aby nás doopravdy zahřály. Místo teplých večerů strávených na Náplavce nebo spousty nápadů a vymýšlení kam zajít na výlet tak většina z nás tráví večery doma nebo v nějakém dobrém podniku.
Začátek listopadu je však speciálním obdobím pro všechny jedlíky, jelikož na 11. listopadu připadá svátek svatého Martina, který má většina z nás spojený s konzumací pořádně promaštěné husičky se zelím a knedlíky.

Smíchovská náplavka 6. 11. přivítá speciální akci k oslavám svatého Martina – Husobraní a cider festival. Začátek je již od 10 hodin ráno a hody potrvají až do 18 hodin. Za vstup neplatíte nic a vybrat si budete moct ze široké nabídky různých pokrmů: husí stehna, husí kaldoun, husí paštika, husí játra, uzená husa, husí burgery, husí roláda nebo lokše maštěné poctivým husím sádlem! Nenalákalo Vás to? Krom husích pokrmů Vás na výčepu čeká více než 15 druhů cideru a atmosféru podtrhne živá hudba. Více informací naleznete na stránkách Food eventu.



Neholdujete festivalům a raději byste hodovali někde v soukromí? Máme pro Vás tip na 5 nejlepších pražských podniků, kde Vás naservírují dokonale vypečenou svatomartinskou husu, po které budete mít v bříšku jako v pokojíčku! Většina restaurací nabízí své svatomartinská menu v termínu 9.-14. 11.

  1. Restaurace U Tří Prasátek
  2. Restaurace U Veverky
  3. Rodinný mikropivovar Malešice
  4. Originál Formanka
  5. Restaurace Kravín

Po dobrém jídle je třeba vytrávit a co je k tomu lepšího než večerní procházka Prahou? Teple se oblečte a vyvětrejte své nacpané pupíky? Co si takhle zahrát nějakou hru? Venkovní únikovky jsou originálním způsobem, jak zabavit sebe i skupinu Vašich kamarádů. K tomu, abyste mohli hrát Vám stačí jen mobilní telefon, a ten má v dnešní době každý! Přesuňte tak na chvíli svou pozornost od plného žaludku a zapojte všechny mozkové závity k rozluštění přichystaných nástrah hry! Kompletní výběr naleznete na stránkách Get Out Fun.

Mohlo by vás zajímat