Velikonoce s dětmi v Praze: Vymalované svátky plné zábavy

Velikonoce s dětmi v Praze: Vymalované svátky plné zábavy

od Kamila Spoustová

Velikonoční prázdniny jsou tu a vy přemýšlíte o programu? Máme pro vás hned několik pestrých tipů, jak využít velikonoční dny naplno. Vydejte se do Prahy, kde si připomenete tradice a zároveň zažijete pořádnou zábavu. V tomto článku vás pošleme na několik různorodých míst, na nichž se připravuje speciální velikonoční program.

Velikonoční trhy jako neopomenutelná klasika

Klasické sváteční trhy jsou pro některé návštěvníky i stálé obyvatele Prahy naprostou nezbytností. Vypadá to, že letos trhům přeje i počasí. Pražská metropole otevírá tradiční stánky hned v několika hlavních centrech. Navštívit můžete trhy na velkých náměstích, mezi ty nejatraktivnější bezpochyby patří trhy na Staroměstském náměstí. Tradiční jarmark je podpořen prodejem staročeských a speciálně velikonočních dobrot, také vystoupeními folklórních pěveckých či tanečních soborů, které mu dodají tu pravou atmosféru. Jistě vás zaujme i fakt, že pro dětské návštěvníky jsou připraveny animační programy a kreativní dílničky. Stěžejní program pro děti se koná vždy hlavně v sobotu a v neděli, trhy v Praze pak zůstávají až do 24. dubna. Další stánky se letos otevřely také na Pražském hradě, na Václavském náměstí nebo na náměstí Míru. 

Velikonoce v Zoo Praha

I pražská zoo chystá oslavy, a to hlavně pro své místní obyvatele. Na Velikonoční pondělí, tedy na 18. dubna, je naplánováno krmení zvířecích koledníků. Speciální komentovaná krmení budou probíhat od 11:00 do 15:30 hodin. Vyberte si svůj rajón a přijďte se podívat. Tím zábava tady ale nekončí. Přímo v prostředí pražské zoo si pak s celou rodinou můžete zahrát speciální únikovku. Úniková hra Noemova archa vytvoří z běžné procházky v zoo neobyčejný zážitek. Probíhá v rámci vnějších expozic, k její realizaci vám postačí pouze mobilní telefon. Pomůžete Noemovi dostat zvířata ze všech koutů světa bezpečně na archu? 

Velikonoční výzdoba na hradě Karlštejn

Pokud byste plánovali výjezd kousek za Prahu, pak určitě stojí za návštěvu hrad Karlštejn. Byla zde vytvořena nejen velikonoční výzdoba, ale také se v rámci základního prohlídkového okruhu Císařská rezidence Karla IV. můžete dozvědět mnohé zajímavosti z oblasti velikonočních tradic a symbolů. Děti jistě toto zpestření přivítají a prohlídka je tak bude bavit.

Muzeum Karla Zemana a jeho velikonoční lákadla

Pražské Muzeum Karla Zemana opráší se svými návštěvníky nejen velikonočního ducha. Přiměje dětské průzkumníky vyřešit mnoho hádanek a rébusů, otestuje je třeba i v hodu vajíčkem. 

Velikonoční Umtrh a kupa dobrého jídla

O víkendu, tj. 16. a 17. dubna, se na Alšově nábřeží před Rudolfinem bude konat Umtrh s velikonoční tematikou a také klasický street food. Celou akci bude doprovázet živá hudba. Připraven je i dětský program. Zatímco děti se budou bavit třeba vyráběním, vy si můžete posedět u kávy nebo se osvěžit točeným tankovým pivem. Společně se zde pak také jistě dobře najíte.

Krásné Velikonoce, užijte si svátky! 

Mohlo by vás zajímat