Co dělat na Halloween: Strašidelná úniková hra s duchy, tipy na výlety i jiné aktivity

Co dělat na Halloween: Strašidelná úniková hra s duchy, tipy na výlety i jiné aktivity

od Kamila Spoustová

Oblíbený zahraniční svátek Halloween se po léta nevyhýbá ani mnohým českým rodinám. Halloweenský den má již poměrně bohatou tradici i u nás. Přemýšlíte, jak strávit Halloween? Poradíme vám. 

Na dýně s vychytávkou

Asi bychom nemuseli ani zmiňovat, že k halloweenským tradicím patří vyřezávání dýní. Máte vydlabáno, ale trápíte se s ostrým nebo příborovým nožem? Zkuste vykrajovátka na cukroví! Přiložte je na vybrané místo na dýni, několikrát do nich klepněte třeba paličkou na maso a máte rázem vykrojeny naprosto symetrické tvary. 

Ačkoliv se prodává mnoho dýní dekorativních, sáhněte po druhu Hokaido. Z vydlabaných částí uvaříte třeba skvělou polévku. Ta vám jistě přijde k chuti nejen o Halloweenu. Fantazii se meze nekladou ani v případě sladkého pečení. 

Staňte se lovci duchů!

Kdo se bojí, nesmí do lesa a možná ani do parku! Hned dvě venkovní únikové hry v Praze můžete hrát i v noci! Zejména pro odvážné hráče, kteří mají rádi napětí, vznikla série Lovci duchůÚnikovku Duch lesa si zahrajete v Klánovickém lese, úniková hra Ohnivé proroctví byla zasazena do areálu Stromovky. Tyto dvě zmíněné venkovní únikovky si můžete přijít zahrát samozřejmě i za denního světla, s baterkou v ruce si však užijete ještě lepší atmosféru. Vydáte se po stopách nadpřirozené bytosti a pomůžete vyřešit záhadu? Možná to bude chtít trochu odvahy, ale věříme, že vy to společně s přáteli zvládnete! 

Bavte se při lovení jablek 

Tahle hra patří mezi zahraniční halloweenské tradice. Hrát ji mohou děti i dospělí, všichni se skvěle pobaví. Je velmi jednoduchá a zábavná, avšak pokud dámy přijdou na party s make-upem, příliš tomu, kdo hru vymyslel, asi nepoděkují. Naplňte kýbl vodou a nasypte do něj jablka. Z hladiny vody pak každý hráč musí vytáhnout jablko pouze s použitím úst a zubů. Komu se to podaří nejrychleji? 

Hurá na dýňovou farmu

Chcete se projít rájem dýní, přivést si domů dýňové poklady a udělat si zajímavou fotku? Pak vám doporučujeme vydat se na dýňovou farmu. Jednu najdete třeba v Bykoši, další v Nové Vsi u Leštiny. Sázíme na to, že více dýní pohromadě jste jinde než na dýňové farmě neviděli. 

Výroba vlastních svíček 

Kdy jindy vyrábět vlastní svíčky než na Halloween. Povedené výrobky si můžete schovat jako dárky na Vánoce. Budete potřebovat vosk libovolného druhu, který rozpustíte ve vodní lázni. Přidáte barviva, do vosku přikápnete také esenciální olej, který svíčku úžasně rozvoní. Hotová svíčka bude vonět sama o sobě, ale nejvíce si vůně užijete, když bude svíčka zrovna zapálená. Do vybrané sklenice, kterou zvolíte jako nádobu pro svíčku, vložte knot, který můžete ke sklenici přilepit pomocí speciálního plíšku, zafixujte nebo držte knot tak, aby byl napnutý po celou dobu nalévání vosku do sklenice. Hotovo! Nezapomeňte, že vosk je třeba nechat řádně zatuhnout. 

Mohlo by vás zajímat