Dárek za vysvědčení: Dáte našim nápadům jedničku? Kam o pololetních prázdninách? 

Dárek za vysvědčení: Dáte našim nápadům jedničku? Kam o pololetních prázdninách? 

od Kamila Spoustová

I když pololetní vysvědčení nezahajuje žádné dlouhé prázdniny, odměnu za půlroční snahu si žáci určitě zaslouží. Obdarujte své šikuly a vymyslete dárek za vysvědčení, který děti ocení. Máme také pár tipů na výlety s dětmi, prozradíme, kam o pololetních prázdninách. Za takovou odměnu se jistě dostaví ještě lepší motivovace k práci v druhém pololetí.

Dárky pro mlsné jazýčky

Asi žádné dítě nepohrdne sladkou dobrotou. Tahle odměna bude vždy oceněna. 

Naplánujte oslavu v podobě společného rodinného oběda. I když přes rok jíte zdravě, teď je dobrý důvod k hřešení.  

Dárky pro vzdělání, trénink mozku a zvídavost 

Připravte dětem speciální únikovou hru, která funguje na bázi QR kódů. Hru Na stopě zmizelých štěňátek mohou malí průzkumníci hrát v parku, na zahradě nebo klidně přímo u vás doma. 

Drobné kapesné v pokladničce nemusí být z vaší strany neoriginálním dárkem. Můžete pomocí něj odstartovat drobnou výuku finanční gramotnosti. Vědomosti o světě financí se budou hodit úplně každému.

Dárky v podobě společných zážitků

Aquapark aneb vodní dobrodružství na skluzavkách se neodmítá. Nepřijmout takovou nabídku, to by byl hřích. 

Naplánujte si výlet do Prahy. Národní technické muzeum otevírá své dveře nejen všem nadšencům do dopravních prostředků a techniky. Zahrajte si zde únikovku Milionový závod a vydejte se na cestu kolem světa.   

Kino a pořádná dávka popcornu, to je také moc pěkná odměna. Podaří se vám vybrat film pro celou rodinu? 

Venkovní únikové hry propojují dobrodružství s poznáváním nových míst a třeba i zvířecích domovů. O tom se přesvědčíte v Zoo Praha (Noemova archa) nebo Zoo Lešná (únikovka Zlín: Za lachtany přes celý svět). Zoo patří mezi velmi oblíbená výletní místa dětí. Pokud to platí i pro ty vaše, neváhejte a zoo navštivte. Přes zimní období si komplex užijete s menším počtem návštěvníků. 

V Lednicko-valtickém areálu se můžete kochat pohledy na pohádkovou architekturu, nachodíte kilometry zámeckým parkem a nebo vás může klidně na několik hodin zabavit úniková hra Lednice. Můžete se dozvědět více o původním názvu Lednice nebo potkat strašidýlko.

Dárky pro volný čas nebo školní účely 

Už nosí vaše dítě hodinky? Budou se hodit pro hlídání času i při jiných příležitostech než jen při těch školních. 

Máte-li doma mladého spisovatele nebo nadšenou spisovatelku, pořiďte jim speciální deník na sepisování zážitků. Za pár let si uchované chvilky budou moc rádi připomínat. 

Kniha je klasikou, která neomrzí. Zavítejte do novodobé literatury pro děti či mládež. 

Den ani týden prázdnin nikoho ze cviku nevyvede, avšak pokud chcete dbát na neustálé procvičování mozkových závitů, pak můžete z kapsy vytáhnout třeba sérii hlavolamů či sbírku šifer. Ty my v Get Out Fun máme moc rádi! 

Dárek za vysvědčení vymyšlen? Tak teď už jen ta realizace!

Mohlo by vás zajímat