Kam na víno v Praze aneb zajímavé vinárny, méně tradiční podniky i jiná vinařská zábava

Kam na víno v Praze aneb zajímavé vinárny, méně tradiční podniky i jiná vinařská zábava

od Kamila Spoustová

Představujeme vám speciální výběr míst pro milovníky dobrého vína, kteří tráví čas v Praze. Znáte tyhle pražské podniky? 

Vinice sv. Kláry 

Za procházkou ve vinicích a degustací vín nemusíte až na Moravu. Vinice shledáte i v Praze, třeba kousek od Pražského hradu, na Malé Straně nebo v Botanické zahradě, kde se nachází malebné kopce s výhledy do okolí. Přímo v centru vinic narazíte na Vinotéku sv. Kláry, kde se konají i degustace. Ochutnáte vína, která pochází právě z Botanické zahrady. 

Na břehu Rhony 

Dnes již síť podniků v několika městech České republiky našla svou tradici v Praze na Výtoni. Podnik s neobyčejně pestrou nabídkou vín láká návštěvníky svým konceptem samoobslužného dotáčení vína. Sami si zde víno můžete nalít ze speciálních boxů. Pokud vám zachutná, vypravíte se k boxům pro další, v opačném případě se rozhodnete pro malou dávku jiného vína. Milovníci vín sem přichází i s cílem degustace. Je čistě na vás, jak návštěvu pojmete a jakým vínem skleničku naplníte. K vínu si zde lze dát také občerstvení.

Šenkovna

Moravská atmosféra v centru Prahy se dozajista ukrývá také třeba v Šenkovně. Cimbálovka, víno a skvělá nálada zde nejsou nikomu cizí. Vyzkoušeli jste spojení burgeru a vína? V Šenkovně máte příležitost tuhle kombinaci ochutnat. 

Tour de Wine jako perfektní propojení vína a procházky 

Raději byste šli tam, kam vás nohy dovedou? A co když vás do neznámých koutů dostane jedna mobilní aplikace? Hlásí se vám venkovní úniková hra, která spojuje víno, zábavu a také vás přiměje k přemýšlení a drobným pátracím úkonům. V rámci venkovní únikové hry Tour de Wine budete vyšetřovat záhadu zmizelé kamarádky. Dostanete se do čtyřech vináren a barů, které samozřejmě předem nemůžeme prozradit. Odhalovat se vám budou postupně. Přijmete výzvu a zkusíte zábavu v podobě únikové hry Praha? 

Bokovka 

Menší vinárna, která okouzlí svou prostotou a jednoduchostí. Vinárna je spojená s několika známými osobnostmi jakožto zakladateli a přáteli. Jde o jeden ze známých podniků v Praze, kde si víno s radostí můžete vychutnat na místě nebo si jen koupit láhev a odnést si ji domů. 

Terasa U Prince

Tento podnik není vinárnou, ale víno si zde vyberete také. Do naší selekce jsme tento podnik zařadili jako speciál s dechberoucím výhledem. Ze střešního baru se budete moci rozhlédnout všemi směry, nejznámější výhled je ten směřující ke Staroměstskému náměstí. 

Vinárna U Sudu

Máte-li chuť spojit konzumaci vína s tanečními kreacemi, pak vám musíme doporučit podnik U Sudu, který se nachází v centru Prahy. Můžete si posedět na zahrádce nebo se jít pobavit do jednoho ze tří barů. V některých místnostech se budete cítit jako v moravském sklípku, jinde si zase užijete zábavu například při fotbálku. Navíc vám zde kuchař do dlouhé večerní hodiny uvaří.  

Tak kam to bude? Na zdraví!

Mohlo by vás zajímat