Kam na výlet s dětmi v zimě: Jak zabavit děti o víkendu nebo o jarních prázdninách?

Kam na výlet s dětmi v zimě: Jak zabavit děti o víkendu nebo o jarních prázdninách?

od Kamila Spoustová
Kam na výlet s dětmi

Přinášíme vám nápady na zábavu pro celou rodinu. Zimní čas je vhodný pro mnohé aktivity. Pokud nevíte, jak zabavit děti o víkendu nebo o prázdninách, v tomto článku najdete inspiraci nejen na mnoho výletů. 

Zasněžená Dolní Morava

Na Dolní Moravě si můžete zalyžovat, přihlásit děti do lyžařské školy, ale také si naplánovat méně tradiční zážitky přinejmenším s kapkou toho adrenalinu. Na Dolní Moravě je totiž celoročně turisticky přístupný nejdelší pěší visutý most na světě. Troufnete si na něj? Mostem to však nekončí, vydat se můžete třeba také na Stezku v oblacích. Z obou atrakcí si užijete krásné výhledy, ať už v zimě nebo v létě. Pro milovníky rychlé jízdy je tu též Mamutí horská bobová dráha. 

Na Dolní Moravě na vás a vaše děti čeká též skřítek Čenda, díky kterému s vámi děti moc rády vyrazí na procházku. Venkovní úniková hra Závod skřítka Čendy má dvě varianty, lehkou a střední. Lehká verze hry je dlouhá 1,5 km, takže ji zvládnou i mladší děti. Navíc je celá zasazena do přírody, aby hrozbou nebyla žádná projíždějící auta. Tahle dolnomoravská únikovka je provázána s pohádkovou tematikou. Jak už název únikovky naznačuje, důležitá je rychlost, ale samozřejmě je dobré dbát i na správné odpovědi. Nemusíte se obávat, do cíle se dostane každý. Venkovní úniková hra Dolní Morava má i střední variantu hry, která je vhodná pro samé bystré hlavičky, starší jedince i dospělé. Trasa střední varianty má délku 3,5 km a vede zčásti i městem. 

Aquaparky, iQparky či jiné zábavní parky

Jak děti zabavit na několik hodin a klidně i na celý den? Výlet do vodního světa zajistí nabitý program celé rodině. Nebo dáte přednost vědě v podobě iQparku či muzea? Úniková hra v Národním technickém muzeu je vhodná pro děti i dospělé. Ať jste z kteréhokoliv kraje, jistě objevíte zajímavý areál poblíž vašeho bydliště. Úspěch sklidí určitě také návštěva nového zábavně vzdělávacího Magického světa Šmoulů v Brně. 

Výlet do zoo

Do zoo i v zimě? Proč ne. Užijete si areál pravděpodobně s menším počtem návštěvníku. V případě potřeby se zahřejete v pavilonech nebo v místní restauraci či bufetu. Zoo máme po celé České republice mnoho, stačí si vybrat. Pokud byste chtěli návštěvu spojit s něčím méně tradičním, ve Zlíně i v Praze na vás čeká venkovní úniková hra v zoo. Pokud vás zajímá více, stačí kliknout na název hry: Pražská zoo – Noemova archaZoo Lešná – Za lachtany přes celý svět

Kromě zoo se můžete vydat třeba do Světa medúz, Obřího akvária nebo do Motýlího domu. 

Vzhůru za pekelným dobrodružstvím 

Doslova? Vlastně ano. Už jste navštívili Peklo Čertovina? Pozoruhodná stavba vás zaujme už zvenčí, kolem areálu vede naučná stezka. A když přijde čas se trochu zahřát, interiér vás naladí na pekelnou atmosféru ještě víc. Můžete si zde naplánovat prohlídku, dát si něco dobrého v restauraci, v Pekle se lze dokonce i ubytovat. 

Jak zabavit děti doma? 

Šipkovaná, honba za pokladem nebo třeba hra s úkoly. A co všechno dohromady, ještě s mobilním zařízením, které děti využijí aktivně pro trénink mozku a řešení rébusů? Tak tohle žádná banda dobrodruhů nemůže odmítnout. Zkuste jim připravit únikovou hru na základě QR kódů, které můžete rozmístit úplně kdekoliv, na zahradě, u vás doma nebo třeba v lese. Naše univerzální úniková hra pro mladší děti nese název Na stopě zmizelých štěňátek, v nabídce her je k nalezení také narozeninová úniková hra pro holky i kluky

Lákají vás některé ze zmíněných únikovek? Zadejte při nákupu kód „SLEVA10” a získáte 10% slevu. Akce platí do 19. 3. 2023 a vztahuje se i na další únikovky pro děti.

Mohlo by vás zajímat