Kam na výlet v Pardubicích? Připraveno pro rodinné víkendy s dětmi.

Kam na výlet v Pardubicích? Připraveno pro rodinné víkendy s dětmi.

od Kamila Spoustová

Začíná pravá výletní sezóna. Pardubice nabízejí mnoho pestrých aktivit. Pokud přemýšlíte, jak si obohatit rodinný víkend, můžete se inspirovat tipy v tomto článku. 

Kunětická hora

K hradu Kunětická hora se můžete přiblížit autem, na vrchol však budete muset dojít po svých. Návštěvu hradu tak můžete spojit s příjemnou procházkou, při které se vám otevřou krásné výhledy na celý Pardubický kraj. Do hradního areálu se dostanete zdarma. Za poplatek se pak můžete zúčastnit komentované prohlídky. Výlet na hrad lze spojit s návštěvou Perníkové chaloupky.

Perníková chaloupka 

Do Království perníku se dá dojít pěšky od Kunětické hory nebo i jinou turistickou trasou vedoucí z centra Pardubic. Po příchodu vás čeká pohled na krásnou budovu, ve které se nachází muzeum perníkového řemesla a mnoho dalšího. Děti se dozví nové informace o Jeníčkovi a Mařence, dospělí si rozšíří obzory a vědomosti týkající se perníkářů a výroby perníků. Království perníku má svou celnici, můžete si zde nechat vystavit tzv. Cestovní pas pro častější návštěvy nebo na památku. 

Venkovní úniková hra Černý panter

Prohlédnout si centrum Pardubic, kdejaká magická zákoutí, a ještě rozluštit záhadu útěku nebezpečné šelmy? Venkovní úniková hra pro děti i dospělé začíná v krásném prostředí U Maťáku. Další trasu vám již samozřejmě nemůžeme prozrazovat. V rámci okruhu se pokusíte vyřešit mnoho kvízů a šifrovaček. Tahle únikovka vás dovede na místa, na která byste třeba jen tak nezabloudili. Nechte se unést příběhem a staňte se úspěšnými řešiteli únikové hry Pardubice. 

Muzeum kouzel Pardubice

Věděli jste, že Pardubice mají svůj svět kouzel? Muzeum kouzel v centru Pardubic se chlubí nejrozsáhlejší soukromou sbírkou kouzelnických rekvizit z celého světa. Seznámíte se zde se známými kouzelnickými průkopníky, prohlédnete si sbírku předmětů jejichž stáří sahá až do roku 1820. Konají se zde i kouzelnická představení. 

Park Na Špici 

Na Špici se zabavíte klidně na několik hodin. Tento park nabízí krásné a nápadité hřiště s prolézačkami pro menší děti, těm starším se zalíbí jistě i hřiště multifunkční. Zdejší půjčovna vám poskytne mnoho druhů sportovního náčiní. V letních měsících se zde nachází také půjčovna paddleboardů a šlapadel. Park nabízí k pronájmu místo s grilovacím prostorem, myslete však na to, že v případě zájmu je třeba si ho rezervovat dopředu. Kolem parku je umístěno hned několik vodních mol, na kterých můžete podniknout třeba piknik. 

Aquacentrum za dobrého i špatného počasí

Aquacentrum Pardubice nabízí svým návštěvníkům krásný vnitřní areál se skluzavkami, vodní horolezeckou stěnou a s dalšími atrakcemi. V teplých měsících funguje také poměrně nově zrekonstruovaná Letní pláž. Tady si to děti určitě užijí. 

Arnoštem na výletní plavbu 

Arnošt z Pardubic má ve městě svou tradici. Loď vyplouvá ze své základy u zimního stadionu, vyveze vás do Srnojed, Brozan nebo do Kunětic, odkud budete mít výhled až na Kunětickou horu. Výletní loď se vždy zase vrací do svého kotviště, doveze vás zpět na místo výjezdu. Arnošt funguje také jako restaurace či kavárna, při plavbě se můžete posilnit na další plánovaná dobrodružství. 

Mohlo by vás zajímat