Nevšední návštěva Zoo pro rodiny, páry i kamarády

Nevšední návštěva Zoo pro rodiny, páry i kamarády

od Petra Kopřivová

Vyrazte do Zoo!

Zoologické zahrady jsou znovu zpřístupněny veřejnosti a počasí vybízí k jejich návštěvě! Na našem území se nachází dokonce 29 zoologických zahrad a spousta dalších chovných zařízení. Jsou rozmístěné po celém území republiky, a tak ať už bydlíte kdekoliv, zajisté budete mít ve Vaší dojezdové vzdálenosti nejméně jednu. Ať už se rozhodnete pro návštěvu zahrady ve Vaší blízkosti či se vydáte do některé neprobádané, zajisté je výlet do Zoo skvělou volbou!

Spousta zoologických zahrad je na příchod rodin s dětmi poctivě nachystaná a nabízí různé doprovodné vzdělávací prvky. Při průzkumu zahrady se tak dozvíte zajímavé informace o zvířatech v jednotlivých pavilonech. Zároveň zahrady nabízejí svým návštěvníkům i stinná místa k odpočinku, hrám či pohoštění.

Jakou zoologickou zahradu mám navštívit?

Tuto otázku si určitě klade mnoho z nás a ti, kteří mají možnost dopravit se kamkoliv jistě ocení, když jim poskytneme malý nástřel toho, co je v které zoologické zahradě čeká. Toto jsou naše typy:

  1. Safari park Dvůr Králové: Safari ve Dvoře Králové je vyhlášeným místem, kam se sjíždějí lidé z blízka i daleka. Návštěvníkům totiž nabízí nevšední zážitek v podobě projížďky skrz safari park, ve kterém se volně pohybují různé druhy zvířat. Zvolit si můžete buď jízdu vlastním vozidlem, Afrika truckem či Safaribusem. Při projížďce areálem můžete vidět například žirafy, zebry i lvy.
  2. Zoo Liberec: V Liberci leží nejstarší zoologická zahrada v české republice. Svým návštěvníkům toho nabízí mnoho, avšak vyhlášená je zejména chovem bílých tygrů. Dalším lákadlem jsou ale také sloni, žirafy nebo lachtani.
  3. Zoopark Chomutov: Liberec má nejstarší zoologickou zahradu, ale Chomutov má tu největší! Ačkoliv se jedná o jednu z novějších zahrad, své prvenství si získá rozlohou. Specializuje se na chov evropských zvířat, a tak se můžete těšit na bobry, rysy nebo divoké kočky.
  4. Zoo Plzeň: Máte-li cestu do Plzně, určitě navštivte její zoologickou zahradu. Západočeská Zoo se pyšní kromě samotných zvířat i DinoParkem a botanickou zahradou. Na své si tak přijdou nejen milovníci zvířat, ale i dinosaurů a rostlin. Přijďte se podívat třeba na tučňáky či krokodýly.
  5. Zoo Praha: Pražská Zoo patří dlouhodobě k těm úplně nejoblíbenějším a ve světovém žebříčku se pravidelně umisťuje velmi vysoko. Zvířatům se snaží poskytnout co nejpřirozenější životní podmínky a napomáhá k ochraně ohrožených druhů. Samotná zoologická zahrada má mnoho lákadel, mezi která patří například pavilon Indonéská džungle či Údolí slonů. Chcete-li si však svou návštěvu ještě více ozvláštnit, můžete si s rodinou či přáteli zahrát venkovní únikovou hru. Venkovní únikovou hru Pražská Zoo – Noemova archa můžete zakoupit na stránkách Get Out Fun a za pomoci mobilní aplikace propojíte návštěvu Zoo s nevšedním zážitkem. Vybrat si můžete rovnou ze dvou obtížností, a to v závislosti na sestavě skupiny. Nejlehčí varianta je vhodná pro rodiny s malými dětmi, které si chtějí zpestřit procházku zahrady. Střední obtížnost je pak pro všechny ostatní, co se chtějí bavit a zapojit mozkové závity!

Mohlo by vás zajímat