Ostrava: Tipy na rodinné výlety aneb kam s dětmi za zábavou

Ostrava: Tipy na rodinné výlety aneb kam s dětmi za zábavou

od Kamila Spoustová

Další cestovatelské doporučení pro nadšené výletníky je tu. Tentokrát se podíváme na místa, kde o aktivitu ani legraci není nouze. Příspěvek je zaměřen na rodinné výlety s dětmi, nepopisuje přírodní ani historické krásy, nýbrž parky s atrakcemi, interaktivní areály a podobnou zábavu. Vybrali jsme místa, na kterých se bude bavit celá rodina. 

Dolní Vítkovice: Bolt Tower a Velký svět techniky 

Když se řekne Ostrava, jistě si leckterý člověk představí továrny, průmyslové středisko nebo přímo areál Dolních Vítkovic. Dnes už je centrum železáren v Dolních Vítkovicích zapsáno jako kulturní památka. Bude se zde líbit návštěvníkům každého věku. Z tzv. Bolt Tower se můžete rozhlédnout do širokého okolí, místo má velmi speciální atmosféru. Pro malé objevitele je jako stvořený Velký svět techniky, interaktivní naučné prostředí plné vědeckých zajímavostí. Nachází se zde také 3D kino, Divadlo vědy a několik expozic. Doporučujeme myslet na to, že prohlídka areálu zabere klidně i několik hodin, nechte si na průzkum dostatek času. 

DinoPark Ostrava

DinoPark ukrývá nespočet živočichů z druhohor, které si lze zblízka prohlédnout. Vědomostně obohatit se můžete ve 3D kině. DinoPark se nachází v Doubravě kousek od Ostravy, dostanete se sem i autobusem. 

Utekl černý panter: Pomůžete s hledáním? 

A jéje! Nebezpečná šelma unikla z klece a může se skrývat v nejrůznějších koutech města. Zahrajete si na detektivy v rámci venkovní únikové hry Ostrava a pomůžete šelmu vypátrat, než ublíží mnohým lidem? Čeká vás cesta od vodojemu Muglinov, kam dál stopy šelmy vedou už samozřejmě nebudeme prozrazovat. Užijete si procházku dlouhou zhruba tři kilometry, pokocháte se okolím a ještě procvičíte mozkové závity. Venkovní úniková hra Černý panter Ostrava se bude líbit dětem i dospělým. 

Zoo Ostrava a Botanický park 

Za speciál Zoo Ostrava by se dal považovat celý přidružený areál nesoucí název Botanický park. Kromě zvířecích kamarádů si v ostravské zoo můžete prohlédnout nejrůznější exotické květiny, trávy i stromy. V parku se nachází krásné stezky s lávkami, také jezírka nebo mokřady. Část cesty vede pod stromy ve stínu. Do zoo se můžete dopravit výletním vlakem. 

Koupaliště Sareza

Pokud se chcete vykoupat v opravdu rozlehlém bazénu, vydejte se do oblasti Ostrava – Poruba. Na mapě tento bazén připomíná možná spíše rybník. Tahle (nejen) česká jedinečnost návštěvníky láká také díky velmi dlouhému tobogánu a lodičkám. 

Skalka Family Park

Pobyt v zábavním parku si užijí zejména mladší děti. Nachází se zde minizoo s vyhlídkovou věží a také bludiště. Děti však jistě nadchnou zejména atrakce pouťového typu v místním Luna parku. Můžete zde vyzkoušet nejrůznější vodní atrakce, hřiště nebo si zahrát minigolf. 

Mohlo by vás zajímat