Praha: Netradiční a originální muzea, která budou bavit návštěvníky každého věku 

Praha: Netradiční a originální muzea, která budou bavit návštěvníky každého věku 

od Kamila Spoustová

Vydejte se sbírat zážitky, nové vědomosti a zkušenosti do našeho stověžatého města, do Prahy. Představujeme vám muzea s pestrou interaktivní expozicí či s mnohými kuriozitami. A pozor, většina muzeí nabízí zlevněné vstupné pro studenty a děti samozřejmě i o prázdninách.

Muzeum čokolády

V Muzeu čokolády budete seznámeni s historickými milníky, které se týkají produkce čokoládových pokladů. V čokoládové dílně pak můžete pozorovat techniku výroby pralinek a další zajímavosti. Jistě vás zaujme, že součástí prohlídky je také ochutnávka několika druhů čokolád.  

Madame Tussauds Praha

Muzeum Madame Tussauds má svou větev i v Praze. Shledáte zde mnoho známých osobností, které vypadají tak reálně, voskové figuríny, jež se snad za chvíli pohnou. Hned v několika patrech spatříte pražské historické legendy, kulturní vůdce, hudebníky, filmové postavy a mnoho dalších osobností. 

Národní technické muzeum a úniková hra

Napadlo by vás, že Národní technické muzeum Praha si můžete projít interaktivní a zábavnou formou? Že budete v ruce držet mobilní telefon, který využijete ke hře vytvořené na míru přímo zmíněnému muzeu? Tomuto lákadlu neodolají děti, ale ani dospělí. NTM tvoří jedno z nejnavštěvovanějších muzeí v České republice, právě zde na vás čeká větší dobrodružství, než si myslíte. Jste připraveni na milionový závod kolem světa? Vaše schopnosti budou otestovány mnohými nástrahami, šiframi a úkoly. Věříme však, že se zvládnete dostat do cíle! Pomůžete českému národu ukázat se mezi světovými velikány a přinesete mu slávu? Venkovní úniková hra nesoucí název Milionový závod je dostupná v lehké i střední herní variantě. 

V Národním technickém muzeu na vás čeká mnoho expozic, mezi ně patří například: Cukr a čokoláda, Fotografický ateliér, Televizní studiu nebo Technika v domácnosti a mnohé další. 

Muzeum fantastických iluzí 

Z tohoto muzea odejdete určitě s mnohými fotkami. Speciální scény oklamou zejména vaše vizuální vnímání. V Muzeu fantastických iluzí si užijete mnoho legrace. 

Muzeum Smyslů 

Jestliže chcete otestovat nejeden svůj smysl, je Muzeum Smyslů to pravé pro vás. Můžete se projít po stropu, lehnout si na postel z hřebíků nebo si zatančit ve světelných paprscích. 

Muzeum historických nočníků a toalet 

Trochu recese, ale proč v závěru článku nezmínit nějakou tu výstřednost. Kdo může říct, že zná historii toalet či nočníků? Právě návštěvníci tohoto muzea si jich mohou prohlédnout nespočet. 

Neviditelná výstava

Čekají na vás místnosti, ve kterých vlastně vůbec nic neuvidíte. Zjistěte, jak ztížený život mají nevidomí. Po návštěvě Neviditelné výstavy si uvědomíte nejen to, jak jsou vaše oči důležité. Poznáte, do jaké míry byste se mohli spolehnout na další vaše smysly. 

Mohlo by vás zajímat