Výlet do Děčína: Na vrcholky skal a kopců nebo vyšetřit případ? Stihnete obojí!

Výlet do Děčína: Na vrcholky skal a kopců nebo vyšetřit případ? Stihnete obojí!

od Kamila Spoustová

Kam na výlet v Děčíně? Máte spoustu možností! Tento článek popisuje příležitosti v centru města nebo v jeho blízkém okolí. Prozradíme také, kam v Děčíně do přírody. Pojďte se s námi vypravit do míst s nejstarší viou ferratou, nejvyšší stolovou horou, do oblasti plné skal, vyhlídek a třeba i detektivních příběhů.

Zámek Děčín a růžová pastva pro oči

Krásný zámecký komplex byl vystavěn na skalním vrcholku nad soutokem řeky Ploučnice a Labe. Kromě malebných výhledů nabízí děčínský zámek také možnost prohlídky zámeckých zahrad, z nichž zaručeně nejkrásnější je tzv. Růžová zahrada. Navštívit zde můžete také restauraci, sezónní výstavy nebo speciální programy pro děti. 

Mafiáni v Děčíně a venkovní úniková hra, která vás provede centrem města 

Poznejte děčínského ducha zcela jinak. Nevíte-li, kam na procházku v Děčíně, tahle venkovní úniková hra to vymyslí za vás. Podíváte se do známého centra města, ale projde se také tajnými zapadlými uličkami, vždyť musíte vyšetřit zapeklitý případ jako členové týmu policejních vyšetřovatelů. Podaří se vám sesbírat všechny důkazy, dát spojitosti dohromady a usvědčit pravého viníka? Venkovní úniková hra Děčín (Mafiáni v Děčíně)zajistí ojedinělé dobrodružství na čerstvém vzduchu. 

Mafiáni v Děčíně - venkovní úniková hra

Pastýřská stěna s výhledy a také první via ferrata

O výhledy v Děčíně není nouze. Pastýřskou stěnu byste neměli minout. Výšlap to tedy trochu je, alespoň se však bez výčitek můžete odměnit dobrotou v místním bistru. A pro koho bude to stoupání málo, může ještě zdolat schody až na vrchol vyhlídkové věže a užít si další pohledy do děčínského údolí. 

Věděli jste, že právě tady vznikla první via ferrata v Čechách? Milovníci adrenalinu a extrémnějších sportů si tuhle trasu jistě nemohou nechat ujít. 

Zoo Děčín nabídne poznání ojedinělých druhů zvířat

Kousek od Pastýřské stěny narazíte na děčínskou zoo, jejímž záměrem je chov méně známých a vzácných druhů zvířat. Zoo se rozkládá v příjemné lesní oblasti, takže i v letních dnech si zde užijete příjemný chládek. 

Děčínský Sněžník jako nejvyšší stolová hora

Výlet na rozhlednu Děčínský Sněžník je vhodný v kterémkoliv ročním období. Turisté se do těchto míst vypravují zejména pro to, aby vystoupali na rozhlednu, která v případě příznivého počasí odhaluje výhledy až na vzdálenější kopce a vrcholky hor. 

Pomyšlení na vyhlídkovou plavbu lodí vás tady jen tak nemine

Labská plavební společnost vás doveze třeba do známého Hřenska, jehož dominanty si necháme zase někdy na příště. Výlet si můžete díky lodi dopřát také do Ústí nad Labem. 

To byly tipy na výlety a procházky v Děčíně. Už víte, kde započne vaše dobrodružství? 

Mohlo by vás zajímat