Výlet do Kyjova za památkami, procházkou a únikovou hrou, kterou město Kyjov nabízí všem hráčům zdarma 

Výlet do Kyjova za památkami, procházkou a únikovou hrou, kterou město Kyjov nabízí všem hráčům zdarma 

od Kamila Spoustová

Krásné prosluněné vinice a sady v okolí, ale také zajímavá architektura, kultura a malebné procházkové trasy. Pojďte se s námi podívat do Kyjova, kde si při procházce městem můžete zahrát venkovní únikovou hru, kterou město nabízí zcela zdarma. 

Nejvíce památek se pochopitelně nachází v samotném centru Kyjova. Než vám je ale přiblížíme, nabídneme vám možnost poznat Kyjov prostřednictvím zábavné hry, kterou vám zajistí úniková hra Bádání v Kyjově. Na stránkách města Kyjov naleznete návod na to, jak si hru zahrát, stačí kliknout SEM. V mobilní aplikaci Get Out Fun otevřete výše zmíněnou únikovku s názvem Bádání v Kyjově a zadáte heslo, které najdete též na webu města Kyjov. Nyní už nezbývá nic jiného, než vám jen popřát pěknou zábavu. A teď se přesuneme ke zmiňovaným památkám Kyjova a dalším tipům.

Radnice 

Kyjovská radnice je bezpochyby dominantou nejen Masarykova náměstí, ale i celého Kyjova. Pokud se vydáte do města, tuto renesanční stavbu postavenou italskými staviteli neminete. Povšimněte si třeba krásně zdobené omítky. 

Vlastivědné muzeum Kyjov 

Vlastivědné muzeum sídlí v krásném renesančním zámečku, jehož interiér i exteriér nedávno prošel rekonstrukcí. Zámeček je vůbec nestarší budovou města. V muzeu si prohlédnete hned několik expozic. Přízemí je věnováno přírodním krásám Kyjova, první patro vás informuje zejména o historii města, archeologických nálezech a hospodářské technice. Muzeum je interaktivní, můžete zde zhlédnout zajímavé projekce, vyzkoušet si dotykové obrazovky nebo si poslechnout audio kulisy. 

Kostel Nanebevzetí Panny Marie a kaple sv. Josefa

Mohlo by vás zaujmout, že v místním kostele se nachází kapucínská hrobka. Před kostelem je umístěno několik laviček k odpočinku. Projít se lze také ke kapli sv. Josefa, která je obklopena upraveným parkem.  

Městský park 

Městský park láká všechny generace, neboť nabízí prostor pro mnohé aktivity, ale i posezení pro odpočinek. V parku začíná naučná stezka Kyjov – Bohuslavice o délce 17 km. Troufnete si na aktivnější procházku? 

Bazén a koupaliště Kyjov 

Po hře a procházce přichází zasloužený relax. V červnu 2023 otevírá své brány návštěvníkům kyjovské koupaliště. V létě má být veřejnosti otevřena též vnitřní část zbrusu nového areálu Aqua v parku.  

Město Kyjov se již těší na vaši návštěvu a my jsme zvědaví, jestli se stanete úspěšnými řešiteli únikové hry Bádání v Kyjově. 🙂

Get Out Fun tvoříme zakázkové únikové hry pro firmy a firemní akce, vytváříme také obsah právě pro města. Zajímá-li vás více, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám prozradíme detaily k možné spolupráci. 

Mohlo by vás zajímat