Nevšední tipy na procházku Prahou, nezklamou vás

Nevšední tipy na procházku Prahou, nezklamou vás

od Petra Kopřivová

Jste rodilí Pražáci nebo jste se prostě jen rozhodli navštívit naše hlavní město a nevíte, kam vyrazit? Město samo o sobě je rozlehlé a nabízí nespočet různých atrakcí, pamětihodností a vyhlídek. Není tak divu, že rozhodování nad tím, kam zrovna vyrazit, není vůbec jednoduché. Praha je město plné zábavy jak pro ty z Vás, co vyhledávají tanec a hudbu, ale i pro milovníky kávy či přírody. A právě pro milovníky přírody máme několik tipů, kam na výlet!

3 tipy na procházku v okolí Prahy!

Namažte rohlíky, zavažte tkaničky a vyrážíme! S naším výletem začínáme v Praze 14, kde se nachází atypická rozhledna Doubravka XIV. Už při příchodu Vás překvapí svým originálním vzhledem – stojí totiž na třech baňatých nohách z akátového dřeva, které svým propletením vytváří různé geometrické obrazce. Vysoká je dvacet metrů a od vrcholu Vás dělí 98 schodů. Rozhledna je nová, byla vystavěna teprve před třemi lety, a předloni získala Národní cenu za architekturu.

Dalším lákadlem hlavního města je Prokopské údolí, které své návštěvníky vrhne do lesní krajiny plné lomů, jezírek a skal. I přesto, že se stále bavíme o Praze, hlavním městě, metropoli a centru zábavy, Prokopské údolí Vás překvapí svým klidem a tichem. Pokud už jste z městského života trošičku unavení, určitě stojí za to Prokopské údolí navštívit a načerpat zde novou energii do dalších pracovních dní.

Stále jste se nerozhodli, kam povedou Vaše kroky? Naším dnešním posledním typem je zahrada Santoška, která se nachází severní a severovýchodní straně Pavího vrchu, nad tunelem Mrázovka. Patří k chráněným památkám České republiky a je jedním z největších skvostů Smíchova. Perlou zahrady je novogoticky zrekonstruovaná vila, která je zpřístupněna veřejnosti. Park samotný je skvělým místem k procházkám a výletům, jelikož svým návštěvníkům poskytuje nevšední pohledy na Prahu.

Praha svým návštěvníkům nabízí mnoho krásných příležitostí k využití volného času. Naše tři typy jsou pouze malou kapkou z moře možností, jež hlavní město poskytuje. Využijte krásného počasí, vezměte rodinu či kamarády a vyrazte objevovat krásy jednoho z nejkrásnějších evropských měst, naší Prahy.

Mohlo by vás zajímat