Zlín: Kam na výlet s dětmi aneb zábava pro celou rodinu

Zlín: Kam na výlet s dětmi aneb zábava pro celou rodinu

od Kamila Spoustová

Už se to blíží. Dětmi dlouho očekávané prázdniny jsou téměř tu. Rodiče či prarodiče mají před sebou zase ten nelehký úkol. Musí vymyslet originální plán, kam s dětmi vyrazit na výlet. V tomto článku se dočtete tipy se zaměřením na město Zlín. Objevte s námi další centrum plné radosti a zábavy. 

Zoo Zlín a zámek Lešná

Ve zlínské zoo zhlédnete mnoho druhů zvířat z různých kontinentů světa, to lze jistě předpokládat. Možná by vás však nenapadlo, že si při návštěvě zoo užijete také zámeckou romantiku. Součást zoo tvoří totiž zámek Lešná, který skýtá několik pestrých sálů, jež jsou naplněny historickými předměty i vykopávkami z antiky. Kromě interiéru vás nadchnou krásné zahrady s fontánami, ve kterých se prochází plameňáci. Místní dominantou je také tzv. Zátoka rejnoků. Tyto mořské tvory lze dokonce nakrmit. V zoo narazíte i na lanové centrum pro děti. 

V areálu Zoo Lešná jsme pro vás a vaše děti připravili únikovku nesoucí název Za lachtany přes celý světÚniková hra Zlín vám nabídne netradiční zážitek spojený s prohlídkou mnoha druhů zvířat. Pomůžete vědcům zachránit lachtaní ohrožený druh? Vyřešíte rébusy a najdete pro ně lék? 

Aktuální tip pro vás: V neděli 26. 6. 2022 se v Zoo Zlín koná oslava Den Japonska. Pokud dorazíte v tuto neděli, tak si nejen prohlédnete krásnou zahradu, ale také se můžete stát součástí čajového obřadu. Jistě se dozvíte nové informace týkající se japonských zahrad. Pro děti jsou připraveny pestré dílničky. Více informací se dočtete na webu Zoo Zlín.   

Zlínský mrakodrap aneb Jednadvacítka 

Na první pohled možná obyčejná budova. To se však jen zdá. Tento český mrakodrap v sobě skrývá prostorný výtah alias kancelář. Součástí budovy je terasa, která je volně přístupná. Je z ní vidět na celé město. Na vrcholku Baťova mrakodrapu sídlí také kavárna, v níž se můžete občerstvit. 

TOBOGA Galaxie Zlín

Doslova ráj pro děti. Vesmírně laděný zábavní park je vhodné mít v povědomí, neboť nabízí skvělou možnost využití volného času i v případě, že venku není zrovna pěkné počasí. 

Park Komenského

Při prohlídce Zlína narazíte na několik pěkných parků. Park Komenského je správnou volbou pro rodinné využití. Jeho součást tvoří prolézačky, také lezecké stěny. Hodí se i pro pikniky.

Hurá na koupaliště

Komplexů s bazény je ve Zlíně hned několik, stačí si vybrat. Milovníci skluzavek ocení zařízení koupališť Panorama nebo Zelené. 

Obuvnické muzeum 

Byl by hřích nezmínit Baťův odkaz. Obuvnické muzeum padne do oka starším objevitelům i dětem. V muzeu na vás čeká názorná ukázka výroby obuvi, samozřejmě si také budete moci prohlédnout nejrůznější druhy bot, zejména historické klenoty nejen z České republiky. Část expozice je zaměřena také na cestování. 

Vzhůru za dobrodružstvím!

Mohlo by vás zajímat