Kam na výlet v zimě? Tipy na turistiku i zábavu pro vás. Nudit doma už se nebudete. 

Kam na výlet v zimě? Tipy na turistiku i zábavu pro vás. Nudit doma už se nebudete. 

od Kamila Spoustová

I v zimních měsících si můžete užít kupu dobrodružství, a to nejen těch sportovních. Tento článek přináší mnoho nápadů, jak se zabavit o víkendu, tipy na výlety s dětmi i s partou kamarádů v zimně a mnoho dalších nápadů.

Vydejte se bobovat

Připravte sáňky, boby, pekáče a vyrazte na kopce. Tahle aktivita vás navrátí do dětství a věřte, že i jako skupina dospěláků se budete suprově bavit. Pokud toužíte po dlouhých svazích a trasách, zajeďte si přímo na sáňkařskou dráhu. Tuhle atrakci mají třeba na Černé hoře, ve Špindlerově Mlýně nebo na Dolní Moravě. 

Do zoo, kde na vás čekají nejen zvířata, ale i venkovní únikovka 

Výhoda návštěvy zoo v zimě spočívá hlavně v tom, že se nepotkáte s převelkým počtem návštěvníků. Myslete jen na to, že zoologické zahrady v zimních měsících zavírají většinou dříve, než je tomu v létě. Teple se oblečte a vydejte se za zvířátky.

Třeba taková úniková hra Zlín, která je pro vás k dispozici v Zoo Lešná vám návštěvu ještě více okoření. Zachraňte ohrožené lachtany! Procestujete spoustu zemí a vlastně i kontinentů. Tahle únikovka Zlín (Za lachtany přes celý svět) bude bavit děti i dospělé. Nejste z Moravy, ale láká vás venkovní úniková hra spojená se zvířecím světem? Nesmutněte, hru pro vás máme připravenou třeba i v Zoo Praha.

Trocha historie: hrady, zámky a muzea 

Zjistěte, zdali ve vašem okolí mají pamětihodnosti speciální zimní otevírací dobu. Ačkoliv některé hrady a zámky otevírají až v období kolem dubna, rozhodně se najde mnoho výjimek. Muzea mívají otevřeno celoročně, stačí si vybrat pro vás to pravé.   

Ještě něco z kultury: divadla a kina

Čas na chození do divadla se lépe hledá většinou v zimních měsících. Navíc jde o skvělé zpestření večera. Stihli jste letos už i návštěvu kina? 

Průzkum hor a jiných krásných oblastí, které v zimě „kvetou”

Některým krajinám to v zimě prostě sluší nejvíc. Zajímají vás tipy na přírodní zajímavosti a jiné unikáty? Sledujte náš blog. Do jednoho článku by se seznam nevešel, připravíme pro vás speciální příspěvek. Zatím můžete sami popřemýšlet, jaké hory nebo oblasti vás v zimě táhnou.  

Víno si můžete užívat kdykoliv aneb zábava pro dospělé

Jste milovník dobrého vína, moravských krajin a zajímají vás degustace? Dobrá zpráva! Na moravské vinice vás sice nepošleme, ale doporučíme vám několikahodinové zpestření s přáteli, při kterém můžete mít stále skleničku v ruce. Řeč je o naší Tour de Wine, kterou si můžete zahrát v Praze, v Brně a v Pardubicích. Tahle venkovní úniková hra vás prostřednictvím mobilní aplikace zavede do několika podniků. Ty se vám budou odtajňovat postupně. Cestou totiž musíte přijít na kloub záhadě ztracené kamarádky. Hra je vhodná i pro zimní večery, neboť v každém podniku budete mít čas se zahřát. Mrkněte na náš fun web plný únikovek a vyberte si své město. 

Mohlo by vás zajímat