Hradec Králové: Lehká procházka nebo nějaký ten adrenalin? Tipy na sportovní vyžití v Hradci a v jeho nejbližším okolí. 

Hradec Králové: Lehká procházka nebo nějaký ten adrenalin? Tipy na sportovní vyžití v Hradci a v jeho nejbližším okolí. 

od Kamila Spoustová

Sportovní využití je v Hradci Králové pestré. Připravili jsme pro vás doporučení na letní sporty i méně tradiční zážitky, které vyžadují vaši aktivitu. Sportu zdar! 

Vodní radovánky

Blíží se léto, jistě uvítáte tipy na místa, kam se můžete přijít s chutí osvěžit. V Hradci fungují dvě velká bazénová centra. Městské Lázně na Eliščině nábřeží fungují v Hradci Králové již skoro 90 let. Samozřejmě prošly modernizací a rekonstrukcí, z lázní se stal aquapark. V druhé budově najdete také plavecký bazén pro sportovce. Vzhledem k tomu, že jde o kryté centrum, vyplatí si zde zpříjemnit den za špatného počasí. Pro horké dny je jako dělané Koupaliště Flošna. Novodobý areál zahrnuje několik nerezových bazénů, také klasický plavecký bazén. Mimo vodních radovánek si zde můžete zahrát míčové hry na plážových kurtech. Na Flošnu si také můžete přijít zahrát squash. Stačí si pronajmout klimatizovaný kurt a zábava je vaše. Už jste tento u nás ne tak tradiční sport vyzkoušeli? 

Procházka se zábavou aneb procvičme nohy i mozkové závity

Na Flošně ještě zůstaneme. Ale jen pár minut, než spustíte tuhle hru. Právě v místě parkoviště totiž startuje venkovní úniková hra Hradec Králové. Nachodíte díky ní zhruba tři a půl kilometru. Trasu vám samozřejmě nemůžeme prozrazovat, ale vězte, že si ji užijete. Pokud již máte únikové hry v malíčku, únikovka Záhada starého Hradce je dostupná i v těžké variantě. Troufáte si? Doporučujeme vám si s sebou vzít tužku a papír. 

Na nejzelenější trávník v Hradci

Golfový areál Park Golf je otevřen i pro návštěvníky bez členské karty, kteří si chtějí tento sport třeba jen vyzkoušet. Tady máte příležitost. Kromě klasických jamek možná uvítáte také cvičené odpaliště. 

A zase k té vodě. Stříbrňák v seznamu nesmí chybět!

Kemp Stříbrný rybník otevírá svým návštěvníkům nejrůznější aktivity. Užijete si zde nejen vodních aktivit na šlapadlech, paddleboardech nebo lodičkách. Můžete si přijít zacvičit do venkovní tělocvičny, jejíž náčiní je rozmístěno téměř okolo celého rybníka. Nadšence dobrodružných sportů jistě zaujme tzv. Gladiator aréna. Překážkové hřiště zahrnuje lehké překážky pro začátečníky, ale i náročné atrakce pro pokročilé. Pokud vás lákají závody typu Gladiator race, právě zde si můžete vyzkoušet, jak by se vám na nich vedlo. Další neméně zajímavou nabídkou pro aktivní zážitkáře je Adventure park, ve kterém si můžete zahrát laser game, archery game nebo například lesní minigolf. Jsou zde také nafukovací překážkové atrakce nejen pro děti. V kempu se nachází také půjčovna nejrůznějšího sportovního vybavení a sportovních prostředků.

Flyboarding, vodní skútry a vodní lyže

Už jste slyšeli o flyboardingu? Je to vlastně takové létání nad vodní hladinou, které je možné díky extrémně rychlému a silnému proudění vody. Stoupnete si na prkno, naučíte se držet stabilitu a pak už se můžete vznášet dle libosti. Tuto aktivitu i jiné jmenované si můžete vyzkoušet na Správčickém písníku. 

Mohlo by vás zajímat