Proč nezavrhovat výlety v zimě? Tady je 5 hlavních důvodů! 

Proč nezavrhovat výlety v zimě? Tady je 5 hlavních důvodů! 

od Kamila Spoustová

Pro „létomily” se zima už možná zase zdá být nekonečná. I s několika vrstvami oblečení navíc si však můžete užít parádní dobrodružství, a to jak ve městě, tak i v přírodě. Sestavili jsme pět základních důvodů, proč jsou i zimní výlety moc fajn. 

Užijete si památky bez většího počtu turistů        

Plná náměstí, davy turistů nebo zcela obsazené lavičky v parku. Ať už se vydáte do přírody nebo do města, můžete si být jisti, že tolik lidí jako v letních dnech tam určitě nepotkáte. Nemusíte se prodírat k pamětihodnostem, snáz se bez cizích hlav vyfotíte a nebudete stát dlouhé fronty u vstupů. 

Teple se oblečte, přibalte čaj nebo svařák a vydejte se třeba do víru našeho hlavního města. Ať už plánujete výlet s rodinou či s přáteli, venkovní únikovka Praha vám zpestří průzkum těch nejznámějších pražských lokalit. Podíváte se na Staroměstské náměstí, projdete se přes Karlův most a objevíte i mnohá další místa. Cestou vás čekají zábavné úkoly a zapeklité šifry. Podaří se vám zachránit korunovační klenoty? Otestujte své odhodlání a důvtip: Pražské památky – Záhada korunovačních klenotů

I delší procházky vás udrží v kondici

Jak sportovat v zimě, když vás lyže ani běžky neberou, ale rádi byste zůstali aktivní na čerstvém vzduchu? Co třeba klasické procházky, na které vám stačí jen vhodná obuv? Naplánujte si výlet do hor, nebo jen zimní krajinou v okolí vašeho města. Jak se stále držet v kondici? O víkendu můžete myslet na delší procházkové trasy, ve všední dny si někdy zkuste přivstat a do práce vyrazte pěšky. 

Pokud byste chtěli, aby vám pěší výlet či výšlap zpestřila venkovní únikovka, pak vám rádi doporučíme naši trasu Rychnovský zázrak (6,5 km), která vás provede přes rychnovské kopce, ze kterých si užijete báječné výhledy. Líbit by se vám mohla také úniková hra na místě, kde sídlí Dům přírody Litovelského Pomoraví, o kterém se dozvíte více ZDE.

Ušetříte za ubytování

Chystáte se na prodloužený víkend? Pokud se vyhnete lyžařským a horským rekreačním střediskům, můžete se radovat, jistě se ubytujete s nižšími výdaji. Mnohé lokality žijí zejména z letní turistiky a v zimních měsících lákají návštěvníky slevovými akcemi či nižšími cenami.

Odměna v zimě chutná ještě lépe

Pokud znáte naše Tour de Beer či Tour de Wine, dobře víte, že tyhle únikovky propojují tradiční únikovou zábavu s návštěvou několika podniků v daném městě. Můžete je hrát kdykoliv v roce. Odměna, kterou si v dalším nalezeném podniku objednáte, chutná v zimě prostě skvěle. A zahřeje i zevnitř. 

Vylepšíte si náladu a pochmurné dny

Pobyt na čerstvém vzduchu činí dobře tělu i duši. A jestli se na obloze mraky úplně neperou, zvládnete určitě vymyslet, kam na procházku. Pokud potřebujete inspiraci, prohlédněte si aplikaci Get Out Fun, ve které na vás po zakoupení čeká vybraná úniková hra ke stažení. 

Už víte, kam v zimě na výlet? Přejeme bezva dny plné dobrodružství!

Mohlo by vás zajímat